ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Για 3η φορά στην ιστορία Παναθηναϊκός – Άρης στον τελικό του Κυπέλλου

Ο Άρης με την ισοπαλία (0-0) στο «Κλεάνθης Βικελίδης» στον δεύτερο ημιτελικό, πήρε την πρόκριση κόντρα στον Παναιτωλικό και θα βρεθεί στον τελικό του Κυπέλλου όπου έχει κλείσει ήδη εισιτήριο και τον περιμένει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος πέρασε το εμπόδιο του ΠΑΟΚ στα ημιτελικά.

Το συγκεκριμένο ζευγάρι είναι η 3η φορά στην ιστορία που θα βρεθεί στον τελικό του Κυπέλλου.

Η ομάδα του Φατίχ Τερίμ θα βρεθεί στον τελικό έπειτα από  δυο χρόνια όπου το είχε κατακτήσει με νίκη 1-0 κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Οι «κιτρινόμαυροι» από την πλευρά τους, θα βρεθούν στον τελικό της διοργάνωσης μετά από 14 χρόνια και το 2010. Μάλιστα, τότε είχε αντιμετωπίσει ξανά τους «πράσινους» στο ΟΑΚΑ με την ομάδα του Νίκου Νιόμπλια να κερδίζει με 1-0 με γκολ του Λέτο και να κατακτάει το νταμπλ εκείνης της σεζόν αφού είχε κατακτήσει και το πρωτάθλημα.

Οι δύο ομάδες είχαν τεθεί ξανά αντιμέτωπες σε τελικό Κυπέλλου τη σεζόν 1939/40. Ο τελικός εκείνης της χρονιάς είχε γίνει ξανά στην Αθήνα, αλλά στο «Απόστολος Νικολαΐδης», με τον Παναθηναϊκό να είναι και σε αυτή τη περίπτωση ο νικητής με 3-1.

Σκόρερ για τον Παναθηναϊκό ήταν οι Μπαλτάσης, Τριανταφύλλης και Μηγιάκης ενώ από την πλευρά του Άρη είχε μειώσει ο Χατζηνικολάου.

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει για 31η φορά στον τελικό Κυπέλλου και το έχει κατακτήσει τις 19 (δεύτερος στη σχετική λίστα).

Από την άλλη, ο Άρης θα βρεθεί για 10η φορά στην ιστορία του σε τελικό Κυπέλλου, όμως έχει καταφέρει να το κερδίσει μόλις μία φορά.

Αυτή ήταν το 1970 στη Θεσσαλονίκη και το Καυταντζόγλειο Στάδιο που νίκησε με 1-0 τον ΠΑΟΚ με γκολ του Κεραμιδά. Αυτό είναι και το τελευταίο χρονικά τρόπαιο του Άρη.

To Top