Γιοβάνοβιτς: “Έχω εμπιστοσύνη στον Μπρινιόλι – Με Άρη είχαμε από τα καλύτερα ημίχρονα”

Την απόλυτη στήριξή του προς τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι, εξέφρασε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού (30/11, 22:00) αγώνα με τη Βιγιαρεάλ στο «Ceramica» για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa League, ενώ μίλησε και για την ήττα από τον Άρη…

Όπως είπε μεταξύ άλλων:

-Για την ήττα με τον Άρη:
«Είμαστε ομάδα που έχει ψηλούς στόχους. Δεν έχουμε χρόνο για πολύ σκέψη και ιδιαίτερα αρνητική σκέψη. Ξέρουμε ότι υπάρχουν και δύσκολες μέρες. Πρέπει να κοιτάμε μπροστά.. Εγώ είμαι εντάξει με την ομάδα μου. Πιστεύω σ’ αυτήν και τους παίκτες μου και είμαι σίγουρος ότι θα κάνουμε ένα καλό παιχνίδι κόντρα στη Βιγιαρεάλ».

-Για τους δύο ισάξιους τερματοφύλακες που έχει η ομάδα και η διαχείρισή τους:
«Δεν θα σας πω ποιος τερματοφύλακας θα παίξει αύριο αν αυτό θέλετε. Έχουμε τρεις εξαιρετικούς τερματοφύλακες, που έχουν εξαιρετική σχέση μεταξύ τους. Στο ποδόσφαιρο τα λάθη του τερματοφύλακα είναι τα μοναδικά που φαίνονται τόσο πολύ. Η δουλειά του προπονητή και της ομάδας είναι μέσα απ’ αυτά τα λάθη να βελτιωνόμαστε. Ξέρετε πόση εμπιστοσύνη σ’ αυτά τα παιδιά και στον Μπρινιόλι συγκεκριμένα, που έχει δώσει πολλά αυτά τα 2,5 χρόνια. Φυσικά και στον Γιούρι που παίζει λιγότερο, αλλά όποτε καλείται δίνει τον καλύτερό του εαυτό. Όλοι κάνουμε λάθη κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Σημασία έχει ο τελικός στόχος».

-Για την αίσθηση που υπάρχει για την ομάδα ότι δεν βγάζει αντίδραση όταν τα πράγματα στραβώνουν:
«Σίγουρα υπάρχουν αρκετά πράγματα στην καθημερινότητά μας που με προβληματίζουν σαν προπονητή. Ένα απ’ αυτά είναι κι αυτό. Είναι όμως κάποια πράγματα που παρουσιάζονται και δουλεύουμε σ’ αυτά για να τα διορθώσουμε. Η αντίδρασή μας με την Ρεν δεν ήταν αυτή που θέλαμε, το ίδιο και στο δεύτερο ημίχρονο με τον Άρη. Εύκολα προκαλούν προβληματισμό. Είναι κάτι όμως που μέσα από την δουλειά διορθώνεται. Είναι φυσιολογική εξέλιξη για μία ομάδα να βελτιώνεται στα προβλήματα που της παρουσιάζονται στην διάρκεια της χρονιάς. Δεν θεωρώ πως θα είναι μόνιμο πρόβλημα».

-Για το αν όλο αυτό είναι ντεφορμάρισμα:
«Σε καμία περίπτωση. Το πρώτο ημίχρονο με τον Άρη ήταν από τα καλύτερα που κάναμε στο πρωτάθλημα φέτος. Στην ένταση, στον τρόπο παιχνιδιού μας κλπ. Όταν μετά δεχθήκαμε το γκολ και έπρεπε να κυνηγήσουμε το αποτέλεσμα έπρεπε να είμαστε πιο γρήγοροι, πιεστικοί και να λαμβάνουμε περισσότερες αποφάσεις για να αλλάζουμε την κατάσταση στον αγωνιστικό χώρο. Δεν είχαμε τις επιλογές που κάναμε στο πρώτο μέρος και γι’ αυτό δεν βγάλαμε και τις πρώτες καλές φάσεις. Δεν αποδέχομαι όμως το ντεφορμάρισμα».

 

To Top