“Γιορτή για τον Άρη και τη Θεσσαλονίκη”

O Γιώργος Γκαβέζος προπονητής του τμήματος πυγμαχίας του Άρη, μίλησε στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης με αφορμή την γιορτή – επίδειξη η οποία πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία το Σάββατο στο γυμναστήριο κάτω από τη θύρα 7 του «Κλεάνθης Βικελίδης» για τους μικρούς αθλητές της ακαδημίας. 

Αναλυτικά τα όσα είπε στα “ΑΝ 98,7”:

Στο αρχικό του σχόλιο, σημείωσε: «Η πρότυπη παιδική ακαδημία του τμήματος πυγμαχίας του Άρη αποτελείται από 20 αγόρια και κορίτσια ηλικίας 4.5 έως 13 ετών. Είναι ένα πρόγραμμα εκμάθησης του αθλήματος, τεχνικής και τακτικής, μέσα από το παιχνίδι. Κάθε χρόνο πριν από τα Χριστούγεννα, εδώ και 7-8 χρόνια, δημιουργούμε μια μικρή γιορτή – επίδειξη των ικανοτήτων των μικρών πυγμάχων του Άρη, ώστε να έρθουν οι γονείς τους και οι φίλοι του αθλήματος να θαυμάσουν τους μικρούς αθλητές μας.

Στις εκδηλώσεις αυτές προσπαθούμε να επιβραβεύσουμε την προσπάθεια των παιδιών, κι όχι τόσο το αποτέλεσμα. Τους δόθηκαν αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα για να θυμούνται αυτή τη χαρακτηριστική μέρα, μια γιορτή για την πυγμαχία του Άρη αλλά και της Θεσσαλονίκης, καθώς, έτσι κι αλλιώς, είμαστε ο μόνος σύλλογος στην πόλη που λειτουργεί οργανωμένα παιδική ακαδημία στην πυγμαχία. Από αυτήν κάθε χρόνο επανδρώνονται άτομα στο αγωνιστικό τμήμα, δηλαδή από την ηλικία 13-14 ετών. Ήδη ο Χρήστος Βλαχοδήμος έχει αναδειχθεί δις πρωταθλητής παίδων και με τον ερχομό του 2014 γίνεται έφηβος».

 

Για την προσέλευση του κόσμου στο γήπεδο, στην επίδειξη του Σαββάτου, τους σκοπούς ανάπτυξης του τμήματος, τον αριθμό των αθλητών αλλά και τις διαφορετικές κατηγορίες που υπάρχουν, τόνισε: «Μας χαροποίησε το γεγονός ότι η αίθουσα ήταν γεμάτη από γονείς, φίλους του αθλήματος και ανθρώπους του Άρη που βρίσκονται κοντά στο τμήμα πυγμαχίας. Επικράτησε το αδιαχώρητο. Σκοπός της ενασχόλησής μας με το συγκεκριμένο άθλημα και της προσπάθειας που γίνεται, είναι να δώσουμε σε όλους να καταλάβουν ότι δεν πρόκειται για άγριο και βίαιο άθλημα. Αυτή τη στιγμή στο τμήμα της πυγμαχίας του Άρη γυμνάζονται περίπου 80-85 άτομα, είναι μεγάλος ο αριθμός για ατομικό άθλημα. Οι κατηγορίες χωρίζονται στην ακαδημία, το αγωνιστικό και την ακαδημία αυτοάμυνας, όπου μπορεί να έρθει οποιοσδήποτε δε θέλει να συμμετάσχει σε αγώνες, απλώς να κάνει τη γυμναστική του. Έρχεται πολύς κόσμος και μας χαροποιεί ιδιαίτερα ότι εμφανίζονται ακόμη και οικογένειες, πατέρας με γιο ή κόρη, για να γυμναστούν».

 

Για τους τρόπους εγγραφής στην πυγμαχία του Άρη, σημείωσε: «Η παιδική ακαδημία είναι Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή στις 17:00-18:30 στο γυμναστήριο που βρίσκεται κάτω από τη θύρα 7 στο «Κλεάνθης Βικελίδης», για παιδιά από 4.5-13 ετών. Από εκεί και πέρα είναι το αγωνιστικό για ηλικίες 13-18, καθημερινά 20:30-22:30. Όσον αφορά το τμήμα αυτοάμυνας, για οποιαδήποτε ηλικία και φύλλο, από τις 20:30-22:30 επίσης καθημερινά στο γυμναστήριο».

 

Για τις καλύτερες στιγμές που κρατά από το 2013, υπογράμμισε: «Το 2013 ήταν μια δύσκολη χρονιά σε οικονομικό επίπεδο, με αλλαγές διοικήσεων, σκαμπανεβάσματα του συλλόγου. Πιστεύουμε πλέον ότι η κατάσταση θα εξομαλυνθεί και το 2014 με τη συμπλήρωση και των 100 χρόνων ζωής από τη μέρα ίδρυσης του συλλόγου θα είναι μια χρονιά γιορτής για όλη την οικογένεια του Άρη».

 

Για τη Γεωργία Βαχανίδου, τόνισε: «Είναι πρότυπο για την πυγμαχία όλης της Ελλάδας και κοντά σ’ αυτήν πολλά κορίτσια αρχίζουν και αναδεικνύονται, μετά και τις τελευταίες επιτυχίες που είχαμε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα γυναικών. Την έχουν σαν πρότυπο, άνδρες και γυναίκες του συλλόγου μας».

 Για τους στόχους ενόψει του 2014, κατέληξε: «Στόχος μας σαν τμήμα αλλά και όλων των αθλητών ξεχωριστά είναι η διάκριση, σε κάθε πανελλήνια διοργάνωση ή ευρωπαϊκό τουρνουά. Ελπίζουμε ότι οικονομικά ο σύλλογος θα πάει καλύτερα, ώστε να βοηθήσουμε περισσότερο τους αθλητές μας. Πιστεύω ότι για άλλη μια χρονιά η πυγμαχία του Άρη θα διακριθεί όχι μόνο μεταξύ των φίλων του συλλόγου αλλά και όλης της χώρας».

To Top