ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γιος Βλόνταρτσικ: “Μπουσούλησε” στον Άρη, θεωρείται πιθανός νέος… Λεβαντόφσκι, τον θέλει η Σέλτικ!

Μεγάλος ντόρος γίνεται το τελευταίο διάστημα στην Πολωνία για τον Σιμόν Βλόνταρτσικ, τον γιο του πρώην επιθετικού του Άρη Πιοτρ.

Ο 20χρονος φορ που αγωνίζεται στην Γκόρνικ, ενώ πέρσι ήταν συμπαίκτης του Λίντσεϊ Ροζ στην Λέγκια Βαρσοβίας, αποτελεί το μεταγραφικό μήλο της έριδας για τις ομάδες του εξωτερικού, με τελευταία αναφορά στην Σέλτικ, η οποία θέλει να τον αποκτήσει. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ύψους 1μ.89 επιθετικός “μπουσούλησε” ποδοσφαιρικά στον Άρη, όταν συμμετείχε στις ακαδημίες του συλλόγου μόλις πέντε χρόνων, τότε που ο πατέρας του φόρεσε την κιτρινόμαυρη φανέλα σε 18 αγώνες με 2 γκολ την περίοδο 2008-09.

Στην Πολωνία θεωρείται ότι είναι εν δυνάμει ένας νέος… Λεβαντόφσκι. Υπερβολικός ο χαρακτηρισμός ή όχι θα φανεί στο μέλλον. O Ιταλός αθλητικογράφος Φαμπρίτσιο Ρομάνο μετέδωσε πάντως ότι: “Η Σέλτικ θέλει τον επιθετικό της Gornik Zabrze, Σιμόν Βλόνταρτσικ, καθώς συνεχίζεται η αναζήτηση νέου επιθετικού για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Ο νεαρός βρίσκεται στα ραντάρ της Σέλτικ καθώς ο Άγγελος Ποστέκογλου κυνηγά έναν νέο σκόρερ. Η Άντερλεχτ και η Φράιμπουργκ βρίσκονται επίσης στην κούρσα για την απόκτηση του Βλόνταρτσικ, αλλά και ορισμένοι σύλλογοι της Serie A κοιτάζουν ήδη προς αυτόν για το καλοκαίρι”.

Μάλιστα, ο Ιταλός ρεπόρτερ υπογραμμίζει με έμφαση ότι: «Αυτός ο νεαρός επιθετικός που παίζει για την Gornik Zabrze, είναι ένα πολύ ταλαντούχο παιδί, μου λένε ότι εκεί στην Πολωνία, τον θεωρούν ως έναν πιθανό νεαρό Λεβαντόφσκι, με ήδη επτά γκολ, που μπορεί να είναι τα διπλάσια στο τέλος της σεζόν και γενικά είναι ένα πολύ καλό ταλέντο».

Η ιστοσελίδα htc.com παράλληλα αναφέρει ότι: “Ο Βλόνταρτσικ γεννήθηκε στην Πολωνία αλλά ουσιαστικά ξεκίνησε τη νεανική του καριέρα στην Ελλάδα με τον Άρη Θεσσαλονίκης και τον ΟΦΗ Κρήτης. Ο λόγος για αυτό είναι ότι είναι γιος του πρώην διεθνούς Πολωνού επιθετικού Πιοτρ, ο οποίος έπαιξε στον Άρη και τον ΟΦΗ μεταξύ 2008 και 2011. Η Σέλτικ έχει υπογράψει αρκετούς Πολωνούς παίκτες όλα αυτά τα χρόνια: Artur Boruc, Lukasz Zaluksa, Maciej Zurawski, Pawel Brozek, Dariusz Dziekanowski και Dariusz Wdowczyk. Ο Βλόνταρτσικ θα μπορούσε να είναι ο επόμενος σε αυτή τη λίστα, εάν η Σέλτικ καταφέρει να φέρει τον νεαρό σκόρερ αυτόν τον μήνα στο Σέλτικ Παρκ”.

To Top