Γιουβέντους: Ένοχοι για ψευδή λογιστικά οι μπιανκονέρι σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Τορίνου

Η Γιουβέντους και οι ιθύνοντές της κρίθηκαν ένοχοι για ψευδή λογιστικά στοιχεία από τον εισαγγελέα του Τορίνου, ο οποίος κατέθεσε αίτημα στον δικαστή της προκαταρκτικής εξέτασης για επιβολή κατ’ οίκον περιορισμού στον Αντρέα Ανιέλι, αίτημα που απορρίφθηκε.

Οι δικαστικές περιπέτειες συνεχίζονται για τη Γιουβέντους, τον Αντρέα Ανιέλι και τον Πάβελ Νέντβεντ και άλλους 14 ανθρώπους της διοίκησης (νυν και πρώην μέλη), καθώς σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Τορίνου, αμφότεροι μαζί με άλλα 14 άτομα βρέθηκαν ένοχοι για ψευδή λογιστικά στοιχεία (μια υπόθεση που ξεκίνησε από το 2021), όπως αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ.

Η έρευνα επικεντρώθηκε σε τρεις σεζόν (2018, 2019, 2020) όπου βρέθηκαν παραποιήσεις στα στοιχεία που εμφάνισαν οι μπιανκονέρι και τα πραγματικά στοιχεία των ισολογισμών τους για να επωφεληθούν στη μεταγραφική αγορά.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, οι ύποπτοι, των οποίων ο αριθμός φτάνει τους 16 και ανάμεσά τους είναι οι Ανιέλι και Νέντβεντ όπως αναφέρουν στην Ιταλία, είχαν ενεργήσει με δύο τρόπους. Μέσω της ανταλλαγής παικτών και των μισθολογικών ελιγμών στους ποδοσφαιριστές. Οι συμφωνίες ανταλλαγής, οι οποίες δεν απέφεραν μετρητά, έγιναν με αυθαίρετες αξίες που δεν αντιστοιχούσαν στην πραγματική αξία των παικτών.

Ως προς τους μισθολογικούς ελιγμούς αφορούσαν τις σεζόν 2019/20 και 2020/21. Στην πρώτη οι ποδοσφαιριστές αντί να πάρουν τους μισθούς τεσσάρων μηνών, έλαβαν ενός μήνα. Οι τρεις μήνες που δεν δόθηκαν θα δινόντουσαν τα επόμενα χρόνια, κάτι που δεν αναφερόταν στον ισολογισμό.

Ο δεύτερος μισθολογικός ελιγμός έγινε μέσω ιδιωτικών εγγράφων που κατατέθηκαν στη Serie A. Ο εισαγγελέας του Τορίνου ζήτησε την ποινή της επιβολής κατ’ οίκον περιορισμού στον Αντρέα Ανιέλι, αίτημα που απέρριψε ο δικαστής της προκαταρκτικής εξέτασης,

To Top