Γιουβέντους: Εγκρίθηκε ο αναθεωρημένος ισολογισμός, στα 466,1 εκατ. η ζημία της διετίας

Η συνέλευση των μετόχων της Γιουβέντους ενέκρινε για δεύτερη φορά ισολογισμό του έτους, με διαφοροποιήσεις σε σχέση με την αντίστοιχη έγκριση του Σεπτεμβρίου, λόγω των ερευνών στα λογιστικά της ομάδας.

Η συνέλευση μετόχων της Γιουβέντους ενέκρινε τον αναθεωρημένο ισολογισμό που είχε παρουσιαστεί στις αρχές Δεκεμβρίου και ο οποίος συντάχθηκε με λογιστικά πρότυπα που υποδείχθηκαν ύστερα από τις έρευνες που άρχισαν στους “μπιανκονέρι” για τα οικονομικά της τελευταίας τριετίας.

Με βάση το νέο ισολογισμό ο σύλλογος είχε μικρότερες απώλειες το οικονομικό έτος που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου 2022 σε σχέση με εκείνον του Σεπτεμβρίου, αλλά μεγαλύτερες το προηγούμενο έτος. Οι πιο πρόσφατες ανήλθαν σε 239.300.000 ευρώ από 254.300.000 και οι προηγούμενες σε 226.800.000 από 209.900.000.

Στη συνέλευση προήδρευσε για τελευταία ο Αντρέα Ανιέλι, ο απερχόμενος επικεφαλής του συλλόγου, εξηγώντας σε σύντομη ομιλία τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτηση. “Το να αφήσω την προεδρία δεν ήταν εύκολη απόφαση για μένα. Επιπροσθέτα στην αγάπη μου για τη Γιούβε, δούλεψα σκληρά για να πετύχω τα εξαιρετικά αποτελέσματα των τελευταίων ετών, εντός κι εκτός γηπέδου”, δήλωσε αρχικά.

“Πήρα την απόφαση με πλήρη ηρεμία, παραμένω πεπεισμένος για την καλή δουλειά όλα αυτά τα χρόνια, μία γνώμη που επιβεβαιώνεται επίσης από την ανάλυση διαφόρων ειδικών τις τελευταίες εβδομάδες: η Γιουβέντους θα επιδείξει τη νομιμότητα σε κάθε κατεύθυνση”.

“Θεώρησα ότι ήταν κατάλληλο να κάνω ένα βήμα πίσω, για να αποτρέψω κάποιον από το να πιστέψω ότι οι επιλογές και οι αποφάσεις που θα λαμβάνονται από εδώ και στο εξής θα περιλαμβάνουν τη δική μου συμμετοχή. Ήταν τιμή να είμαι πρόεδρος της Γιουβέντους, που είναι πάνω απ’ όλα”.

To Top