Γιουνάιτεντ – Τότεναμ 1-6: Πάρτι με εξάρα!

Η Τότεναμ, με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Κέιν και Σον, διέσυρε 6-1 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο “Ολντ Τράφορντ” και ανέβηκε στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας.

Η Τότεναμ σκόρπισε στους… έξι ανέμους τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, επικρατώντας 6-1 για την 4η αγωνιστική της Premier League. Οι γηπεδούχοι έκαναν το λάθος να προηγηθούν μόλις στο 2ο λεπτό, με τους παίκτες του Ζοζέ Μουρίνιο να εκμεταλλεύονται τα λάθη και να κάνουν πάρτι μέσα στο “Ολντ Τράφορντ”.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τους Spurs οι Χάρι Κέιν και Σον που σημείωσαν δύο γκολ και μοίρασαν μία ασίστ ο καθένας. Ύστερα απ’ αυτή τη νίκη, οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν στην πέμπτη θέση, ενώ οι “Κόκκινοι Διάβολοι” παρέμειναν πολύ χαμηλά στη βαθμολογία, έχοντας κι ένα αγώνα λιγότερο.

Η αναμέτρηση άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αφού πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό ο Αντονί Μαρσιάλ ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Ντάβιντσον Σάντσες, με τον Άντονι Τέιλερ να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο σπεσιαλίστας Μπρούνο Φερνάντες, ο οποίος νίκησε τον Ούγκο Λορίς για το 1-0 των “Κόκκινων Διαβόλων”.

Ωστόσο, γι’ ακόμα έναν αγώνα, η ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ “πλήρωσε” τα τραγικά αμυντικά λάθη της, με τους Τανγκί Εντομπελέ (4′) και Σον (7′) να πετυχαίνουν δύο γκολ σε διάστημα τεσσάρων λεπτών και να βάζουν σε θέση οδηγού τους Spurs. Τα δύο γρήγορα γκολ άλλαξαν εντελώς την εικόνα του παιχνιδιού, με την Τότεναμ να αποκτά τον έλεγχο και να είναι απειλητική σε κάθε επίθεση.

Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για τους γηπεδούχους στο 28ο λεπτό, καθώς ο Μαρσιάλ αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα για χτύπημα εκτός φάσης στον Έρικ Λαμέλα.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Χάρι Κέιν δέχθηκε την εξαιρετική πάσα του Σον και πλάσαρε υπέροχα τον Ντε Χέα για το 3-1. Βέβαια, για να φτάσουν οι Spurs στο γκολ χρειάστηκε άλλο ένα τραγικό λάθος της άμυνας της Γιουνάιτεντ και πιο συγκεκριμένα του Ερίκ Μπεγί που έδωσε πάρε-βάλε πάσα στους αντιπάλους του.

Οι παίκτες του Ζοζέ Μουρίνιο δεν χαμήλωσαν τις μηχανές και έφτασαν σε τέταρτο γκολ στο 37′ με τον Σον από δημιουργός να γίνεται εκτελεστής και να δίνει διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση της ομάδας του.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα δεν άλλαξε. Η Τότεναμ διατήρησε τον έλεγχο και έφτασε σε πέμπτο γκολ στο 51′ με τον Σερζ Οριέ, ύστερα από υπέροχη κάθετη του Χόιμπιεργκ.

Μετά το 5-1, οι Spurs πήγαν σε λογική συντήρησης, αφού ήταν φανερό πως η Γιουνάιτεντ δεν μπορούσε να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Λορίς. Πέρα από ένα τετ α τετ του Κέιν, που απέκρουσε σε κόρνερ ο Ντε Χέα στο 72′, οι φιλοξενούμενοι διαχειρίστηκαν το υπέρ τους προβάδισμα και έφτασαν σε μία εύκολη νίκη.

Το κερασάκι στην τούρτα μπήκε στο 79ο λεπτό με εύστοχο πέναλτι του Κέιν που “ισοφάρισε” τον Σον με δύο γκολ και μία ασίστ.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ (Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ): Ντε Χέα, Ουάν-Μπισάκα, Μπεγί, Μαγκουάιρ, Σο, Μάτιτς (46′ ΜακΤόμινεϊ), Πογκμπά, Φερνάντες (46′ Φρεντ), Γκρίνγουντ (67′ Φαν ντε Μπέεκ), Ράσφορντ, Μαρσιάλ.

ΤΟΤΕΝΑΜ (Ζοζέ Μουρίνιο): Λορίς, Οριέ, Ντάιερ, Σάντσες, Ρεγκιλόν, Χόιμπιεργκ, Σισοκό, Εντομπελέ (69′ Ντέλε Άλι), Λαμέλα (46′ Λούκας), Σον (73′ Ντέιβις), Κέιν.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 4ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:
Τσέλσι – Κρίσταλ Πάλας 4-0 (50′ Τσίλγουελ, 66′ Ζουμά, 78′, 82′ Ζορζίνιο)

Έβερτον – Μπράιτον 4-2 (16′ Κάλβερτ-Λιούιν, 45+2′ Μίνα, 52′ 70′ Χάμες Ροντρίγκες/ 41′ Μοπέ, 90′ Μπισουμά)

Λιντς – Μάντσεστερ Σίτι 1-1 (59′ Ροντρίγκο / 17′ Στέρλινγκ)

Νιούκαστλ – Μπέρνλι 3-1 (14′ Σεντ-Μαξιμίν, 65′ 77′ πεν. Γουίλσον / 61′ Γουέστγουντ)

Κυριακή 4 Οκτωβρίου

Σαουθάμπτον – Γουέστ Μπρομ 2-0 (41′ Τζενέπο, 69′ Ρομέου)

Λέστερ – Γουέστ Χαμ 0-3 (14′ Αντόνιο, 34′ Φορνάλς, 83′ Μπόουεν)

Γουλβς – Φούλαμ 1-0 (56′ Νέτο)

Άρσεναλ – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 2-1 (61′ Σάκα, 64′ Πεπέ / 84′ ΜακΓκόλντρικ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Τότεναμ 6-1 (2′ πεν. Φερνάντες / 4′ Εντομπελέ, 7′, 37′ Σον, 31′, 79′ πεν. Κέιν, 51′ Οριέ)

Άστον Βίλα – Λίβερπουλ (21:15)

 

To Top