ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γιουνές: “Ξεχωρίζω το γκολ με την Λάρισα, δεν έχω καμία πρόταση από Ρουμανία”

O Xαμζά Γιουνές τοποθετήθηκε για την φετινή εμπειρία της παρουσίας του στον Άρη, την σεζόν που ακολουθεί, αλλά και την πρόταση της… Πετρολούλ να επιστρέψει στην Ρουμανία αυτό το καλοκαίρι!

– Ας αρχίσουμε με την ερώτηση που θα ήθελαν να σου κάνουν όλοι. Πώς ξεκίνησε και τι σημαίνει ο πανηγυρισμός σου στα γκολ;

«Είναι ένα μυστικό. Το έκανα πρώτη φορά στο παιχνίδι της Κρήτης με τον ΟΦΗ όπου πέτυχα δυο γκολ. Είδα ότι άρεσε σε όλους κι έτσι το συνέχισα. Όλοι μου ζητούσαν να το κάνω. Έτσι έγινε γνωστός αυτός ο πανηγυρισμός».

– Το παιχνίδι με τον ΟΦΗ ήταν η καλύτερη στιγμή σου με τον Άρη; «Νομίζω πως ναι. Κανείς δεν περίμενε ότι μπορούν να μπουν δύο γκολ τόσο γρήγορα. Και ήταν πολύ σημαντικά για την ομάδα. Μας έκανε πολύ χαρούμενους εκείνο αποτέλεσμα. Ήταν τρεις σημαντικοί βαθμοί, σε μία δύσκολη έδρα».

– Ποιες θεωρείς τις πιο σημαντικές, καλές ή κακές, στιγμές της ομάδας φέτος;

«Η κακή μας περίοδος ήταν στα ντέρμπι του 1ου γύρου. Χάσαμε στα περισσότερα. Ήταν δύσκολο για εμάς. Ήμασταν μία καινούργια ομάδα και βρεθήκαμε να παίζουμε νωρίς μαζεμένα παιχνίδια απέναντι στους υπόλοιπους μεγάλους. Δεν είχαμε δέσει ακόμα, ώστε να παρουσιάζουμε ένα καλό σύνολο. Ό,τι κάναμε δηλαδή στη συνέχεια. Βελτιωθήκαμε και παρουσιάσαμε κάτι καλύτερο. Ευτυχώς τελειώσαμε πολύ καλά τη χρονιά. Κάναμε μεγάλη πρόοδο ως ομάδα».

– Ποια ξεχωρίζεις ως καθοριστική νίκη φέτος: εκείνη με τη Λαμία στη Θεσσαλονίκη ή κόντρα στην Ξάνθη εκτός έδρας;

«Η αρχή έγινε μέσα στην Ξάνθη. Εκεί ξεκίνησε μία καλή περίοδος για εμάς. Πετύχαμε μία σημαντική νίκη. Είναι δύσκολο να πάρεις κάτι εκεί. Κι αυτή η νίκη, έφερε κι άλλες. Πήραμε σημαντικούς βαθμούς στη συνέχεια».

– Φέτος έκανες… ρεκόρ δοκαριών. Είχες κι άλλη άλλη χρονιά στην καριέρα σου με τόσα πολλά;

«Νομίζω φέτος είχα επτά (σ.σ. γέλια). Δεν θυμάμαι ακριβώς. Αλλά ήταν πολλά. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο».

– Πώς περιμένεις τα ευρωπαϊκά παιχνίδια;

«Πρέπει να προετοιμαστούμε καλά και να είμαστε συγκεντρωμένοι. Στα πρώτα παιχνίδια λογικά δεν θα έχουμε δύσκολο αντίπαλο, αλλά χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για να τα καταφέρουμε, έχουμε το μυαλό μας εκεί και είναι λογικό»

– Στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν, κόντρα στην Ξάνθη, σε είδαμε να δημιουργείς για τους συμπαίκτες σου…

«Παίξαμε λίγο διαφορετικά σε αυτό το ματς. Κυκλοφορήσαμε καλά τη μπάλα. Βγάλαμε πολύ καλές τελικές πάσες. Εγινε πιο εύκολο το έργο της ομάδας στην τελική προσπάθεια. Κάναμε καλές επιλογές, παίζαμε γρήγορα και με λίγες επαφές».

– Από τα εννέα γκολ που πέτυχες, ποιο ξεχωρίζεις; Ισως αυτό κόντρα στη Λάρισα; (σ.σ. σκόραρε με το στήθος σε κρίσιμο χρονικό σημείο)

«Νομίζω όλοι ξεχωρίζουν αυτό το γκολ. Και εγώ μαζί. Πιστεύω είναι το καλύτερο γκολ που σκόραρα φέτος. Ηταν το πρώτο γκολ, άρα και κάπως ιδιαίτερο για μένα».

– Στη Ρουμανία πρόσφατα έγραψαν ότι έχεις πρόταση από την Πετρολούλ. Ισχύει κάτι τέτοιο;

«Οχι, δεν είχα κάποια πρόταση. Μπορούν να γράφουν ό,τι θέλουν. Δεν θα τους απαγορεύσω. Δεν είναι αλήθεια όμως».

To Top