Γιουσουφά Μουκοκό: Το παιδί – θαύμα της Ντόρτμουντ ήθελε να σταματήσει το ποδόσφαιρο λόγω πίεσης

Στην αποκάλυψη ότι ήθελε να αποσυρθεί από τον χώρο του ποδοσφαίρου όταν ήταν στην ηλικία των 15, προχώρησε ο νεαρός επιθετικός της Ντόρτμουντ, Γιουσουφά Μουκοκό.

Το «παιδί – θαύμα» της Ντόρτμουντ, έχει κάνει το όνομα του γνωστό σε όλη την Ευρώπη και έχει γίνει συνώνυμο του γκολ. Ο 16χρονος πλέον επιθετικός, εντάχθηκε στην πρώτη ομάδα των Βεστφαλών τον Ιανουάριο του 2020, έχοντας πετύχει 88 γκολ σε 141 παιχνίδια με τα τμήματα Υποδομής του συλλόγου.

Εκλεισε τη φετινή σεζόν δίπλα σε Χάαλαντ και Σάντσο, με 14 συμμετοχές και 3 γκολ στην Bundesliga και αδιαμφισβήτητα αποτελεί το «αύριο» της Ντόρτμουντ. Ωστόσο, ο δρόμος προς την επιτυχία δεν ήταν εύκολος και ούτε ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Οπως αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Μουκοκό τον Νοέμβριο του 2020, εξέταζε σε σοβαρό βαθμό να αποσυρθεί από τον χώρο του ποδοσφαίρου, εξαιτίας της πίεσης και των απαιτήσεων που είχε ο κόσμος για εκείνον.

Παρ’ όλα αυτά δεν το έβαλε κάτω και χάρη στην πολύτιμη βοήθεια του προπονητή Νέων της Ντόρτμουντ, Σεμπάστιαν Γκέμπερτ, κατάφερε να σταθεί και πάλι στα πόδια του και να συνεχίσει να προσφέρει γκολ και θέαμα στα γερμανικά γήπεδα.

To Top