«Γιόρτασε» το κολυμβητικό τμήμα του Άρη

Μια όμορφη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης με συνδιοργανωτές τον Α.Σ. Άρης και την αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η συγκεκριμένη επετειακή εκδήλωση, που εντάσσεται στο πλαίσιο των 100 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου, ήταν αφιερωμένη στην ίδρυση του κολυμβητικού τμήματος του Άρη και τα πρώτα χρόνια της δραστηριότητάς του (1925-’26).

Στη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε παρουσίαση της βιογραφίας του ιδρυτή του κολυμβητικού τμήματος του Συλλόγου μας, Πέτρου Πετρίδη, ενώ προβλήθηκαν φωτογραφίες από το προσωπικό του αρχείο, καθώς και σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου της εποχής.

Το κολυμβητικό τμήμα του Άρη ιδρύθηκε το 1923 με ιδρυτή και πρώτο αρχηγό του τον Πέτρο Πετρίδη, ο οποίος ήταν πρωταθλητής στους Α’ και Β’ Πανθεσσαλονίκιους κολυμβητικούς αγώνες το 1925 και το 1926. Επίσης τις ίδιες χρονιές ήταν δευτεραθλητής στους Πανελλήνιους αγώνες κολύμβησης.

Βασικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Εύδοξος Πετρίδης, ο οποίος με την παρουσίασή του μας μετέφερε στη δεκαετία του ’20. Επίσης αναφέρθηκε στην κυριαρχία του ΑΡΗ στο πόλο την περίοδο 1928-1932, όπου κατέκτησε τα 4 από τα 5 Πανελλήνια πρωταθλήματα που οργάνωσε η Κ.Ο.Ε.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Έλλη Χρυσίδου, καθώς και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Πάνος Ζουμπουρίδης, ο οποίος  -μεταξύ άλλων- τόνισε:

«Ο Άρης μας έχει πάντα στραμμένο το ενδιαφέρον του στην Ιστορία του και δέχεται με χαρά και ικανοποίηση κάθε προσπάθεια έρευνας και καταγραφής αυτής, όπως η εργασία του κ. Εύδοξου Πετρίδη. Μια αξιέπαινη έρευνα στα δημοσιεύματα της εποχής του Τύπου 1924-1927. Θεωρώ, λοιπόν, πως η συγκεκριμένη εκδήλωση μας βοηθάει να συσπειρωθούμε γύρω από την ομάδα μας να εργαστούμε και να ξεπεράσουμε τις σημερινές δυσκολίες για να υπάρξει ένα επίπεδο αντάξιο της ιστορίας του Άρη μας».

Επίσης την εκδήλωση χαιρέτησε και ο επικεφαλής του τμήματος του υγρού στίβου του Άρη και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Α.Σ., Πασχάλης Καραγιάννης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Θεσσαλονίκης Κώστας Ζέρβας, μέλη της διοίκησης του Α.Σ. Άρης, πρώην αρχηγοί του τμήματος και κολυμβητές του συλλόγου, όπως οι Ασπασία Πετραδάκη, Φώτης Μυλωνάς και Ζαχαρίας Αλεξίου, ενώ συγκινητική ήταν η παρουσία των βετεράνων κολυμβητών Θανάση Μπερδανόπουλου, Σάκη Βεράνη, Χρήστου Χριστόπικου και Τσικάρη.

Πηγή: www.arisac.gr

To Top