ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γιόσα για τους φονικούς σεισμούς: “Τεράστιος ο φόβος, ζούμε με αυτόν…”

Ο Μιρέλ Γιόσα, πρώην ποδοσφαιριστής του Άρη, έζησε τους φονικούς σεισμούς που χτύπησαν τα ξημερώματα στην Αλβανία και μίλησε για τις δύσκολες ώρες, τις αντιδράσεις του κόσμου αλλά και την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με εκατοντάδες στοιχήματα & επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ!

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

Για τους σεισμούς στην Αλβανία και το πως το έζησε ο ίδιος:

Όταν γίνεται ο σεισμός, ειδικά όταν έχει σκοτάδι δεν μπορείς να φανταστείς τι γίνεται. Ήταν πολύ δυνατά τα χτυπήματα, και το πρώτο κι το δεύτερο χτύπημα. Όλα τα Τίρανα βγήκαν στον δρόμο. Το επίκεντρο ήταν στο Δυρράχιο, είναι κοντά μας, μερικά χιλιόμετρα, έχουν πέσει πολυκατοικίες, υπάρχουν πολλές βλάβες και τώρα προσπαθούν να βοηθήσουν αυτούς που είναι μέσα…

Για το αν επέστρεψαν στα σπίτια τους:

Μπήκαμε στα σπίτια μια ώρα μετά τον πρώτο σεισμό, μετά ξαναχτύπησε ο σεισμός, βγήκαμε έξω και μπήκαμε τώρα πάλι μέσα, πάντα με τον φόβο. Δεν μπορούμε να ησυχάσουμε…

Για τις ζημιές που υπήρχαν σε σπίτια:

Κάποια πράγματα στα σπίτια έχουν πέσει κάτω, όπως γίνεται πάντα σε έναν σεισμό. Υπάρχουν γκρεμισμένα σπίτια, ειδικά έξω από τα Τίρανα. Πήρα τηλέφωνο παλιούς μου παίκτες στο Δυρράχιο, είχα μεγάλη αγωνία και τους ρώτησα αν είναι καλά. Ευτυχώς είναι καλά, μου είπαν ότι ο φόβος είναι τεράστιος, ζούμε με αυτόν.

Για την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα:

Είναι δύσκολες οι ώρες, όλοι τώρα περιμένουν να μάθουν τι θα γίνει, ο ένας ρωτάει τον άλλο για συγγενείς και φίλους. Εσείς ειδικά ξέρετε ότι με τον σεισμό δεν μπορείς να προβλέψεις κάτι. Λένε πάντως ότι το δυνατό χτύπημα πέρασε. Όπως μάθαμε πάντως ο σεισμός αυτός έγινε αισθητός μέχρι την Βουλγαρία.

Για το πως κινείται ο κόσμος αυτήν την στιγμή:

Έχουμε ενημέρωση συνέχεια από την τηλεόραση για το τι πρόκειται να κάνει ο κόσμος. Προσπαθούν όλοι να ενημερώνονται και να είναι ψύχραιμοι…

Για το αν θα έρθει στην Θεσσαλονίκη:

Μετά από δύο μέρες ετοιμάζομαι να έρθω στην Θεσσαλονίκη. Έρχομαι να δω κάποιους φίλους, να δω και έναν γιατρό. Μιλάω και με τον Αρτούρ Λεκμπέλο.

Για το αν θα προλάβει να δει τον Άρη:

Λογικά θα προλάβω. Θα ήθελα να δω ένα γεμάτο Χαριλάου. Αλλά κυρίως να δω το γήπεδο όπως έχει γίνει πλέον.

Για την προσπάθεια που γίνεται στην ομάδα:

Τα αποτελέσματα θα έρθουν σιγά-σιγά. Η προσπάθεια γίνεται, το θέμα είναι τι προβλήματα υπάρχουν και να λύνοντας αρκεί να υπάρχει σοβαρότητα και οργάνωση.

To Top