Γιώργος Ζησόπουλος: Το 15χρονο «τείχος» της Ντόρτμουντ που κοιτάζει η Εθνική

Ο Γιώργος Ζησόπουλος δεν είναι απλώς ακόμη ένας νεαρός ποδοσφαιριστής που «ανδρώνεται» στις ακαδημίες της Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Είναι μια σπάνια περίπτωση παίκτη που μοιάζει να προχωρά δύο και τρία βήματα μπροστά από την ηλικία του.

Στα 15 του χρόνια έγραψε το όνομά του στη λίστα των νεότερων που έχουν φορέσει τη φανέλα της U19 των Βεστφαλών στο Youth League, σε ένα ματς απέναντι στη Γιουβέντους. Και αυτή ήταν απλώς η αρχή…

Aπό το Μύνστερ στα «κιτρινόμαυρα» της Μπορούσια

Γεννημένος το 2010 στο Μύνστερ της Γερμανίας, ο Γιώργος Ζησόπουλος μεγάλωσε με δύο σημαίες στο μυαλό του — της Ελλάδας και της Γερμανίας. Με ελληνικό διαβατήριο και καθαρή νοοτροπία πρωταθλητή, έκανε τα πρώτα του βήματα στις τοπικές ακαδημίες προτού ξεχωρίσει και ενταχθεί στη Μπορούσια Ντόρτμουντ, μία από τις πιο αναγνωρισμένες «μηχανές παραγωγής ταλέντων» στην Ευρώπη.

Η εξέλιξή του ήταν αστραπιαία. Μέσα σε λίγους μήνες πέρασε από την Κ15 στην Κ17 και πλέον λογίζεται ως κανονικό μέλος της Κ19 των Βεστφαλών. Μια διαδρομή που αποδεικνύει όχι μόνο το ταλέντο, αλλά και τη νοοτροπία του νεαρού στόπερ, που φαίνεται να κερδίζει συνεχώς την εμπιστοσύνη των προπονητών του.

Το ονειρεμένο ντεμπούτο στο Youth League

Η 16η Σεπτεμβρίου 2025 θα μείνει χαραγμένη για πάντα στη μνήμη του Ζησόπουλου. Σε ηλικία μόλις 15 ετών, έκανε το ντεμπούτο του με την Κ19 της Ντόρτμουντ στο Youth League, απέναντι στη Γιουβέντους, μπαίνοντας στο ματς στο 86ο λεπτό και βοηθώντας τους Γερμανούς να «σφραγίσουν» μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη με 3-2 στο Τορίνο.

Δεν ήταν ένα απλό πέρασμα από τον πάγκο — ο Ζησόπουλος «πήδηξε» δύο ηλικιακές κατηγορίες, αφήνοντας πίσω μεγαλύτερους συμπαίκτες του, κάτι που μαρτυρά την εμπιστοσύνη που του δείχνει ήδη το τεχνικό επιτελείο της Ντόρτμουντ. Οι άνθρωποι του συλλόγου βλέπουν σε αυτόν ένα στόπερ με ωριμότητα, ψυχραιμία και τακτική αντίληψη σπάνια για την ηλικία του.

Ο επόμενος στόχος: Το εθνόσημο στο στήθος

Η ΕΠΟ τα τελευταία χρόνια έχει στραφεί συστηματικά στους ομογενείς ποδοσφαιριστές, αναζητώντας παιδιά που μεγαλώνουν και εξελίσσονται σε κορυφαίες ευρωπαϊκές ακαδημίες.

Ο Γιώργος Ζησόπουλος αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της στρατηγικής. Με το ελληνικό διαβατήριο ήδη στα χέρια του και τις εμφανίσεις του να κεντρίζουν το ενδιαφέρον των scouter της ΕΠΟ, το όνειρο της συμμετοχής στις Εθνικές Κ15 ή Κ16 δείχνει πιο κοντά από ποτέ.

To Top