Γιώτας: «Θα κάνουμε έναν ανταγωνιστικό Άρη! Ποιοι μπαίνουν στο βόλεϊ, ποιο είναι το πλάνο μας»

O Θωμάς Γιώτας, o οποίος αναλαμβάνει τις τύχες του τμήματος βόλεϊ του Άρη μίλησε μεταξύ άλλων για το χρονικό της συμφωνίας του με τους ανθρώπους της ομάδας, για την παλαιότερη θητεία του στην ομάδα και για τα άτομα που θα τον πλαισιώσουν.

Αναλυτικά τα όσα είπε στα “ΑΝ 98,7”:

Στην αρχική του τοποθέτηση, αναφέρθηκε στο πώς έγιναν οι συζητήσεις, προκειμένου να υπάρξει η συμφωνία για να αναλάβει: «Το τμήμα του βόλεϊ είχε αρχίσει να τελματώνει. Έφυγαν παίκτες αξιόλογοι και βλέποντας ότι τα πράγματα να χειροτερεύουν, με πίεσαν κάποιοι φίλοι να εμπλακώ».

 

Για τις επαφές με τον πρόεδρο, είπε: «Εμένα δε με ενδιαφέρει ποιος είναι πρόεδρος του ΑΣ. Θέλω να έχει το ΤΑΠ Άρης αυτό που του αξίζει. Στην επαφή μου με τον πρόεδρο, μου είπε ότι έχει πολλά τμήματα υπό την επίβλεψή του και του ήταν πολύ δύσκολο να βρει τους ανθρώπους για το βόλεϊ. Πιστεύω ότι για μένα ήταν όχι ευκαιρία, αλλά χαρά αν βοηθήσω. Να είμαστε ανταγωνιστικοί και να προλάβουμε να κάνουμε καλή ομάδα. Γιατί αν αναλάμβανα αργότερα, δε θα υπήρχε χρόνος».

 

Για το ποιο είναι το πλάνο που υπάρχει για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, ανέφερε: «για μένα, η λέξη πρόεδρος δε λέει τίποτα. Το σίγουρο είναι ότι υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που με πλαισιώνουν, Αρειανοί που έχουν προσφέρει. Ο Κώστας Χαριτωνίδης θα είναι ο πιο στενός συνεργάτης. Θα είναι τεχνικός διευθυντής, έχει γνώσεις, ήταν προπονητής στο πρωτάθλημα του Άρη 1997, όταν σπάσαμε το κατεστημένο και θα δουλεύει αμισθί . Θα είναι και άλλοι, όπως ο Χρήστος Κώτσης, φτασμένος οικονομολόγος, ο Κώστας Γαβριηλίδης, ήταν έφορος το 1997, ο Δημήτρης Κοσμανής, που είχε διαφωνήσει με τον κ. Παπαδόπουλο. Εγώ, μαζί με τους συνεργάτες μου, αναλαμβάνουμε αποκλειστικά το τμήμα βόλεϊ. Το συγκεκριμένο τμήμα έχει μεγάλη ιστορία και έχει κάνει υπερήφανό τον κόσμο του Άρη».

 

Για το αν αναλαμβάνει ουσιαστικά ως χορηγός- επενδυτής, τόνισε: «Κάποια λεφτά δίνει η Λίγκα. Από εκεί και πέρα, πρέπει να αποκτηθούν και παίκτες. Χρειάζονται προκαταβολές. Δεν είναι πολλά τα λεφτά, θα μπορέσουμε να τα δώσουμε και να κάνουμε μια αξιόλογη ομάδα. Το αξίζει ο σύλλογος».

 

Για το χρονικό διάστημα για το οποίο θα ισχύει αυτή η ανάληψη καθηκόντων από τον ίδιο, επεσήμανε: «Δε θα αναλάβουμε για να κάνουμε μια ομάδα μόνο για τη φετινή χρονιά. Τουλάχιστον, θα υπάρχει σχεδιασμός διετίας. Το ίδιο συνέβη και στο παρελθόν».

 

Για  το αν έγινε κάποιος λόγος για τα παλιά χρέη, σημείωσε: «Βεβαίως. Εμείς δεν αναλαμβάνουμε παλαιότερα χρέη, αλλά με την εμπειρία μας θα βοηθήσουμε. Παράδειγμα, ο Τζελάτης έχει να παίρνει 25.000. Μπορώ να παρέμβω και να μειωθεί η επιβάρυνση της ομάδας. Δεν είμαι υποχρεωμένος ότι θα το κάνω, αλλά δεσμεύομαι ότι θα το κάνω. Υπάρχουν και άνθρωποι γνωστοί για την οικονομική τους δυνατότητα, οι οποίοι θα βοηθήσουν. Όπως ο Μιχάλης Ζορπίδης, ο Άρης Στεφανίδης κ.α. Είμαι σίγουρος ότι θα βοηθήσουν και οι σύνδεσμοι».

 

Για τα χρόνια που υπήρξε στο τμήμα βόλεϊ του Άρη στο παρελθόν, υπογράμμισε: «Ήμουν έφορος το 1986-1987, επανήρθα το 1995 ως το 1997 και πήραμε το πρωτάθλημα, σπάζοντας το κατεστημένο. Τότε υπήρχαν πολλοί Αρεανοί που βοήθησαν στο να δημιουργηθεί εκείνη η ομάδα. Υπήρχε και η στήριξη των συνδέσμων. Το 2003-2004, ασχολήθηκα ξανά με τον Άρη και κάναμε εξαιρετική ομάδα. Τότε, έκανα το λάθος να υποσχεθώ περισσότερα από αυτά που μπορούσα. Κάποιοι μου υποσχέθηκαν πράγματα που δεν έγιναν, πρέπει να το ξέρει αυτό ο κόσμος του Άρη».¨

 

Για τον αγωνιστικό σχεδιασμό για την νέα σεζόν, είπε: «Ο τεχνικός μας διευθυντής είναι γνώστης του βόλεϊ. Αυτός θα είναι υπεύθυνος για προπονητή και παίκτες. Από Δευτέρα, θα συναντηθούμε και θα αρχίσει ο αγωνιστικός σχεδιασμός. Θέλουμε μέσα στο τμήμα να υπάρχει εκπρόσωπος και του ΑΣ και του μεγαλύτερου συνδέσμου μας, του Σούπερ 3 για να ξέρουν όλες τις κινήσεις μου».

To Top