Γκάλης: “Ας μην πυροβολούμε την Εθνική”

Ο μεγάλος Νίκος Γκάλης, ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ, μιλά για την αποτυχία της εθνικής μας ομάδας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Σλοβενίας, τον Αντρέα Τρινκιέρι, το τένις και την κόρη του!

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο novasport.gr:

– Νίκο, πέραν του μπάσκετ, δίνεις το παρών και στα γήπεδα του τένις! Οι εντυπώσεις σου από το Futures της Θεσσαλονίκης;
« Ηταν όλα πολύ ωραία! Ξέρω τους ανθρώπους, είμαστε γειτονιά, η μικρή μου προπονείται εδώ και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Όμιλο και στον πρόεδρο για το τουρνουά που διοργάνωσαν. Εγώ είμαι φαν του τένις, διότι παλιά έπαιζα και μ΄ αρέσει πολύ».

-Δεν υπήρξε, δηλαδή, δεύτερη σκέψη στην πρόσκληση που σου απηύθυνε ο κ. Σταματιάδης, ο πρόεδρος του ΟΑΘ, για να βραβεύσεις τον νικητή..
« Ναι, ήρθα χωρίς δεύτερη σκέψη και είπα στον πρωταθλητή μας που κέρδισε (σ.σ.Αγγελίνος) πως ήταν τυχερός που δεν έπαιζε μαζί μου!».

-Αρα, λοιπόν, η κόρη σου δεν «παραστράτησε», παίζοντας τένις. Ακολουθεί τα χνάρια του πατέρα της ..
« Είναι ωραίο άθλημα και για τα κορίτσια, αλλά και για τ΄ αγόρια και χαίρομαι που της αρέσει».

-Η γνώμη σου για την πορεία που έκανε η Εθνική στο Ευρωμπάσκετ;
« Πίστευα ότι φέτος ήταν καλή ευκαιρία. Ομως δεν πρέπει να πυροβολούμε τώρα την Εθνική. Αυτή η ομάδα μας έχει δώσει στο παρελθόν τόσες χαρές. Εχουμε καλή ομάδα και θα συνεχίσουμε να έχουμε».

-Πολλοί, πάντως, πυροβολούν τον Αντρέα Τρινκιέρι..
« Κοίτα, πάντα, κάποιος, πρέπει να φταίει. Και αυτόν να πυροβολούν πιο πολύ απ΄ όλους. Εγώ πιστεύω ότι ήταν θέμα συγκυριών. Αλλα παιχνίδια θα μπορούσες να τα είχες κερδίσει, κάποιο στραβοπάτημα αλλάζει όλο το ματς. Λέω και πάλι, πιστεύω σ΄ αυτή την ομάδα και αυτό θα φανεί στις επόμενες διοργανώσεις».

-Εχασε την ευκαιρία η Εθνική σ΄ αυτό το Ευρωμπάσκετ;
« Ναι, πίστευα ότι ήταν ευκαιρία. Από εκεί και μετά, δεν μπορούν όλα να πηγαίνουν όπως θέλεις, αλλά θα υπάρξει συνέχεια και θα είμαστε και πάλι πρωταγωνιστές».

To Top