ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Γκάλης, Γιαννάκης “επιστρέφουν” με συγκίνηση στο 1987! Ένα ντοκιμαντέρ που ξεχωρίζει… (video)

Πέρασαν κιόλας 30 χρόνια! 14 Ιουνίου 1987 – 14  Ιουνίου 2017. Τα καλύτερά μας χρόνια…

Ο Βασίλης Σκουντής επιμελήθηκε ένα… ντοκιμαντέρ για το έπος που έγινε…

Όπως αναφέρει: “πριν 30 χρόνια λοιπόν, οι παικτάρες άλλαξαν μπαλιές, οι ψυχάρες πίστεψαν και… ήρθαν οι άλλες εποχές!

Είναι η «Άγια Νύχτα» του ελληνικού μπάσκετ, η στιγμή που άλλαξε τη ροή της ιστορίας για ένα άθλημα, για τον αθλητισμό γενικότερα και -γιατί όχι- για την ελληνική κοινωνία.

Άλλωστε, δεν υπάρχει Έλληνας (ηλικίας το λιγότερο 5-6 ετών τον Ιούνιο του ’87), που δεν θυμάται τι ακριβώς έκανε όταν ο Καμπούρης πήγε στις βολές και ο Συρίγος είπε το μυθικό «η πρόκριση στα χέρια αυτού του Τίμιου Γίγαντα».

Τριάντα χρόνια μετά, οι 4 «Σωματοφύλακες» της Εθνικής, που έκτοτε ονομάστηκε «Επίσημη Αγαπημένη», μας έκαναν την πραγματική τιμή να μιλήσουν στο gazzetta.gr για μια διοργάνωση που μάθαμε να αποκαλούμε «Έπος του ’87»

Στις μέρες, που όλοι μαζί τραγουδήσαμε «είμαστε πια πρωταθλητές, έρχονται άλλες εποχές». Και μπορεί «να ξαναήρθε η ρουτίνα και να ξαναήρθαν οι βροχές», αλλά το μόνο σίγουρο είναι, ότι «κάτι άλλαξε από χθες».

Νίκος Γκάλης, Παναγιώτης Γιαννάκης, Παναγιώτης Φασούλας και Φάνης Χριστοδούλου κουβεντιάζουν, γελούν, συγκινούνται παρέα με τον Βασίλη Σκουντή και θυμούνται πώς… άλλαξαν τις ζωές τους.

Και τις επαγγελματικές προοπτικές αρκετών εξ’ ημών!”

Δείτε εδώ:

To Top