ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Γκάλης: “Θα έκανα καλή καριέρα και στις ΗΠΑ, με προσέγγισαν πιο ανθρώπινα από τον Άρη…” (video)

Ο Νίκος Γκάλης με αφορμή την βράβευση του ως man of the year στην Κύπρο, παραχώρησε συνέντευξη στον Τάσο Τρύφωνος και τον Alpha Κύπρου, μεταξύ άλλων απάντησε στο τι θεωρεί ότι θα έκανε, εάν παρέμενε στις ΗΠΑ ενώ αναφέρθηκε και στην απόφασή του να επιλέξει τον Άρη και όχι τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, που πρόσφεραν περισσότερα χρήματα.

Συγκεκριμένα είπε:

“Είχα αυτοπεποίθηση στον εαυτό μου. Πιστεύω, εάν έμενα στην Αμερική, θα έκανα μια πάρα πολύ καλή καριέρα. Δεν έχει σημασία αν θα ήμουν All Star. Σίγουρα, κοινωνικά δεν θα μπορούσα να προσφέρω στην Αμερική, όπως πρόσφερα στη χώρα μας. Ήταν η μοίρα να έρθω στην Ελλάδα… Στην οποία δεν είχα έρθει ποτέ, ούτε ήξερα ότι υπήρχε το άθλημα εδώ. Είπα μια μέρα «θα πάω στην Ελλάδα». Δίχως να ξέρω γιατί…

Το αισθανόμουν αυτό. Με πλησίασαν από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, που έδιναν, τότε, πιο πολλά λεφτά σε σχέση με τον Άρη. Οι άνθρωποι του Άρη, εκείνη την εποχή, ήρθαν πιο ανθρώπινα. Ήρθαν με εικόνες για την μάνα μου, που ήταν άρρωστη. Ήταν ο συγχωρεμένος, Γιώργος Τσιλιγγαρίδης, που είχε έρθει. Ήμασταν πάρα πολύ καλοί φίλοι, ήταν πολύ καλός άνθρωπος. Συμπάθησα αυτή την παρέα… Και λέω «δεν πειράζει. Ας έδιναν περισσότερα λεφτά οι άλλες ομάδες. Εγώ θα πάω στον Άρη…». Στη Θεσσαλονίκη, τότε, είχε ησυχία. Την αγάπησα την πόλη όταν ήρθα. Ήταν ήρεμα… Έτσι, αποφάσισα να μείνω”.

To Top