Γκάλης: “Μακάρι να έρθει και ο Γιαννάκης”

Ο «Θεός» του ελληνικού μπάσκετ, μιλά για την προσέγγιση με την ομάδα της καρδιάς του, τον Αρη και την ενασχόλησή του, πιο ενεργά, με τον σύλλογο. Λέει, ορθά-κοφτά, «όχι», σε οτιδήποτε αφορά την παραγοντική του σχέση με την ομάδα, διότι όπως ξεκαθαρίζει δεν είναι μέσα στα διοικητικά, δηλώνοντας απλά στρατιώτης. Ο Γκάλης θέλει Γιαννάκη, θέλει τον κόσμο στο γήπεδο και ονειρεύεται ξανά έναν μεγάλο Αρη!

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο novasports.gr:

-Καταρχήν, να συνεχίσουμε να σε αποκαλούμε Νίκο ή κ. Γκάλη, λόγω της ενασχόλησής σου με τα κοινά του Αρη;  
«Είμαι ο Νίκος. Όπως με φωνάζει ο κόσμος!»

-Πως αποφάσισες να κάνεις την έκπληξη και να ασχοληθείς με τον Αρη ενεργά;
«Κοίτα, δέχτηκα μια κρούση από τον πρόεδρο του Αρη, αλλά και από φίλους της ομάδας, εξαιτίας της δύσκολης καμπής που βρίσκεται ο σύλλογος. Μου ζήτησαν, λοιπόν, να βοηθήσω στην προσπάθεια που γίνεται, ώστε ο Αρης να ξαναβρεί το δρόμο του. Εγώ είμαι στρατιώτης της ομάδας και δεν μπορούσα να αρνηθώ. Θα κάνω ότι μπορώ, ότι περνά απ΄ το χέρι μου, για να βοηθήσω. Πιστεύω ότι θα κάνουμε μια καλή προσπάθεια, πρώτα για να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο και αργότερα για να ξαναζήσουμε τις στιγμές που ζήσαμε παλιά! Να ξέρεις ότι μια ομάδα, χωρίς τον κόσμο της, δεν μπορεί να προχωρήσει. Πρέπει όλος ο Αρειανός κόσμος να γυρίσει στην ομάδα για να βρει το δρόμο της».

-Ακουσα πολλούς να λένε: “Μπράβο στον Γκάλη που γυρνά τώρα που δεν είναι καλά τα πράγματα”..
«Σίγουρα, στα δύσκολα πρέπει να εμφανίζεται κανείς. Στα πανηγύρια και στις χαρές, είναι το εύκολο, η βοήθεια χρειάζεται στα δύσκολα. Εγώ, λοιπόν, δεν είχα κανένα πρόβλημα, τώρα στα δύσκολα, ότι μπορεί να περάσει από το δικό μου το χέρι, να το κάνω».

-Τι ακριβώς θα κάνεις στην ομάδα; Με τι κυρίως θ΄ ασχοληθείς;
«Εγώ δεν θα έχω ιδιαίτερο ρόλο στην ομάδα. Ο κόσμος γνωρίζει πολύ καλά ποιος είμαι. Απλά θα ήθελα να συσπειρώσουμε τον κόσμο και να έρθει στο γήπεδο. Αυτό είναι το αρχικό ζητούμενο. Από εκεί και μετά, σιγά-σιγά, τα οικονομικά αν μπορούν να ρυθμίζονται και φυσικά να ενισχύονται. Και εάν συμβούν ολ΄ αυτά, τότε προχωράς και μπορείς να μιλάς για τη δημιουργία μιας μεγάλης ομάδας».

-Η προοπτική με ενεργό Γκάλη και Γιαννάκη προπονητή θα γίνει πραγματικότητα;
«Αυτό δεν το γνωρίζω αν θα γίνει τώρα, γιατί μιλάω μόνο για τον εαυτό μου. Πιστεύω ότι κάποτε ο κόσμος θα το ήθελε και αυτό και πράγματι θα ήταν καλό να συνέβαινε».

-Σε μια τέτοια περίπτωση θα μιλάμε για αναγέννηση του Αρη;
«Θα μιλάμε για τις παλιές στιγμές, για τις καλές στιγμές!».

-Ο κόσμος του Αρη εμπιστεύεται μόνο εσένα για πρόεδρο, για επικεφαλής αν θέλεις, όλων των τμημάτων του συλλόγου. Το εισπράττεις, το σκέφτεσαι;
«Όχι, δεν σκέφτομαι τέτοια πράγματα. Και αυτή τη στιγμή που μιλάμε, παρ΄ ότι επέστρεψα, δεν είμαι μέσα στα διοικητικά. Εγώ βοηθάω απ΄ έξω όσο μπορώ την ομάδα για να βρει σωστό δρόμο. Ότι μου ζητήσουν, αν μπορώ θα το κάνω, για να ξανάρθει ο κόσμος στο γήπεδο».

-Η άποψή σου για την Εθνική ομάδα που ετοιμάζεται για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας;
«Η Εθνική είναι η αγαπημένη των Ελλήνων από τότε που πήραμε το Ευρωμπάσκετ. Το μπάσκετ έχει μπει στο πετσί των Ελλήνων γιατί είναι ένα άθλημα που μας ταιριάζει. Τα παιδιά αγαπάνε το μπάσκετ και βγάζουμε παίκτες. Πιστεύω ότι θα έχουμε μια καλή παρουσία».

-Με τον Φώτη Κατσικάρη στη θέση του οδηγού.
«Γιατί όχι; Μια χαρά!».

-Την Εθνική του ποδοσφαίρου στο Μουντιάλ την παρακολούθησες;
«Ναι, την παρακολούθησα. Πολύ καλή η προσπάθεια των παιδιών. Βέβαια, ήμασταν άτυχοι στον τελευταίο αγώνα, αλλά το να χτυπάς πέναλτι είναι ”κορώνα-γράμματα”. Συγχαρητήρια σε όλους για την προσπάθεια!»
.

To Top