Γκάλης: «Το θυμάμαι σαν να ήταν χθες»

Το ντεμπούτο του Νίκου Γκάλη, 35 χρόνια πριν (σαν σήμερα, στις 2 Δεκεμβρίου του 1979), στο πρωτάθλημα απέναντι στον Ηρακλή σηματοδοτούσε την έναρξη μιας νέας εποχής στο ελληνικό μπάσκετ:«Αν το θυμάμαι; Το θυμάμαι σαν να ήταν χθες» δήλωσε ο μεγάλος Ελληνας καλαθοσφαιριστής.

Μιλώντας στην εφημερίδα Goal News o Γκάλης επεσήμανε: «Ηταν τοπικό ντέρμπι με τον Ηρακλή. Ενώ ήμουν σίγουρος για τον εαυτό μου, όταν ξεκίνησα είχα μια νευρικότητα, ήταν αυτό που λέμε «τρακ». Εβαλα αρκετούς πόντους, 30 αν θυμάμαι καλά, όμως είχα και πολλά άστοχα. Σαν να μη με ήθελε η μπάλα. Υπήρχαν τρεις-τέσσερις φάσεις, στις οποίες η μπάλα μπήκε και βγήκε. Τελικά κερδίσαμε στον πόντο, στην τελευταία φάση του αγώνα, μάλιστα, έκοψα τον Σακελλαρίου σε μια προσπάθεια που έκανε. Οι εντυπώσεις που άφησα δεν ήταν καλές. Το κατάλαβα, το ένιωσα.

Κάποιοι ορίτζιναλ μπασκετικοί της εποχής, βέβαια, πρόσεξαν κι άλλα πράγματα κι όχι μόνο αν μπαίνει η μπάλα μέσα και είπαν άλλα. Στην πορεία προσπάθησα να τους δικαιώσω και σύντομα το κατάφερα. Χαίρομαι που ακόμη ο κόσμος και εσείς οι δημοσιογράφοι ασχολείστε με αυτές τις ημερομηνίες, όπως το πότε έπαιξα για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα. Με τις ημερομηνίες δεν τα πάω και πολύ καλά… Με τιμάει και σας ευχαριστώ. Εκείνες οι στιγμές είναι μέρος της ζωής μου, τις κρατάω στην καρδιά μου, δεν ξεχνιούνται».

To Top