ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γκάμα εκ βαθέων: “Τίτλος; Ίσως φέτος! Δεν νιώθω ηγέτης, νιώθω κομμάτι του Άρη, πιστεύουμε στην πρόκριση” (photos)

O Μπρούνο Γκάμα έκανε… ποδαρικό στις συνεντεύξεις της νέας σεζόν μιλώντας για τον ίδιο, την προετοιμασία του Άρη, τους συμπαίκτες του, τα συναισθήματα του… Ο Πορτογάλος σε μια εκ βαθέων συνέντευξη του στο PRESSARIS κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας των κιτρινόμαυρων στα 3-5 Πηγάδια.

Αποστολή στα 3-5 Πηγάδια-Ειδική συνεργασία: Δημήτρης Οσσανλής

Stoiximan Master με 10.000€ κάθε μέρα εντελώς δωρεάν* & με μόνο 2 σωστές προβλέψεις! *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Τέταρτη χρονιά στον Άρη… Όταν ερχόσουν, περίμενες ότι θα μείνεις τόσο πολύ;

«Νομίζω ότι είναι η πρώτη φορά που μένω τόσο πολύ σε μία ομάδα. Έπαιξα και μία τετραετία στην Ισπανία, αλλά όχι συνεχόμενα σε μία ομάδα. Όταν υπέγραψα στον Άρη, δεν περίμενα ότι θα μείνω τόσο. Έτσι είναι η ζωή όμως. Δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Είμαι χαρούμενος εδώ, γι’ αυτό και παραμένω στην ομάδα. Κάθε χρόνο είμαστε και καλύτερα, προχωρώντας βήμα-βήμα στην κατάκτηση ενός τίτλου. Αυτό θέλω».

Τίτλο φέτος ή γενικά;

«Δεν ξέρω αν θα γίνει φέτος. Σίγουρα θα προσπαθήσουμε. Κάθε χρόνο γινόμαστε καλύτεροι, εξελισσόμαστε, αλλά θα πρέπει να δουλέψουμε ακόμα πιο σκληρά. Ίσως είναι η στιγμή μας, πάντως, για να κερδίσουμε κάτι. Έχουμε όλες τις προϋποθέσεις».

Παρόλο που μεγαλώνεις, κάθε χρόνο εμφανίζεσαι όλο και πιο… φρέσκος. Πώς το καταφέρνεις αυτό;

«Δύσκολη ερώτηση (σ.σ. γέλια). Κάνω αυτό που μ’ αρέσει. Έχουμε τις εγκαταστάσεις και τα μέσα, ώστε να δουλεύουμε και να διατηρούμε τον εαυτό μας. Προσπαθώ να είμαι καλά. Πέρυσι ένιωθα καλύτερα απ’ ότι ένιωθα στα 27 μου».

Απ’ ότι γνωρίζω πας πρώτος στις προπονήσεις και φεύγεις τελευταίος. Ισχύει;

«Έτσι είναι τις περισσότερες φορές. Τα τελευταία χρόνια ειδικά… Όταν είμαστε νέοι, δεν σκεφτόμαστε πολύ το μετά. Όσο μεγαλώνεις όμως, πλησιάζεις στο τέλος. Γι’ αυτό και πρέπει να το απολαμβάνεις όσο περισσότερο μπορείς».

Επειδή αναφέρθηκες σε εγκαταστάσεις, τα τελευταία χρόνια βλέπεις εξέλιξη του Άρη σ’ αυτό το κομμάτι;

«Ισχύει αυτό… Όταν ήρθα η ομάδα είχε καλές συνθήκες, αλλά τώρα είναι πολύ καλύτερες. Ο Άρης μεγαλώνει και έξω από το γήπεδο. Είναι καλό για όλους, ώστε να προπονούμαστε σε πολύ καλό επίπεδο».

Αισθάνεσαι ως ο ηγέτης αυτής ομάδας;

«Δεν μου αρέσει αυτή η λέξη… Όταν όμως είσαι σε μία ομάδα τέσσερα χρόνια, νιώθεις κομμάτι της. Έρχονται νέοι παίκτες και τους βοηθάς να προσαρμοστούν. Να τους εξηγήσεις τι σημαίνει να είσαι στον Άρη».

Είναι η πρώτη σου προετοιμασία με τον Άκη Μάντζιο. Τον γνωρίζεις βέβαια από πέρυσι, αλλά ποιές είναι εντυπώσεις σου;

«Ξέρει τι θέλει και δουλεύει για να το πετύχει. Δουλεύουμε πολύ τακτικά και είμαστε σε καλό δρόμο».

Τις προάλλες έμεινες μετά το τέλος της προπόνησης κι έκανες σουτ στο νεαρό γκολκίπερ της ομάδας, τον Μακρή…

«Το κάνω κάποιες φορές. Πρέπει να δουλέψω το σουτ μου, να βελτιώσω τον εαυτό μου. Αν ο τερματοφύλακας θέλει να μείνει, ναι τον χρειάζομαι (σ.σ. γέλια)».

Την ίδια μέρα στο διπλό, έριξες κάτω τον Ματέο σε ένα μαρκάρισμα και ούτε τον κοίταξες…

«Ναι (σ.σ. γέλια). Είχα λίγο ένταση, αλλά όλα καλά. Δουλεύουμε με ένταση. Χρειαζόμαστε πάθος, προσωπικότητα και να τα δίνουμε όλα. Αυτά γίνονται στις προπονήσεις. Είναι κομμάτι των προπονήσεων».

Σαν ρόστερ ο Άρης έχει έναν κορμό από πέρσι. Πιστεύεις αυτό θα βοηθήσει την ομάδα τη νέα σεζόν;

«Είναι πολύ σημαντικό. Αν κάνεις κάθε χρόνο 15 μεταγραφές, είναι δύσκολο. Φέτος συνεχίζουμε με τα περισσότερα παιδιά από πέρυσι. Γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον και μας βοηθάει στη συνεργασία μας».

Στην Ευρώπη, υπάρχει ο στόχος των ομίλων, με την Αστάνα να είναι το πρώτο εμπόδιο για εσάς.

«Το πιστεύω και πρέπει να το πιστεύουμε όλοι. Δεν είναι εύκολο. Οι αντίπαλοι είναι δύσκολοι. Είναι όμως μία καλή στιγμή για να πετύχουμε τον στόχο των ομίλων. Η Αστάνα είναι καλός αντίπαλος. Είναι δύσκολα σε πλαστικό γήπεδο, αλλά ήδη το συζητάμε. Γενικά και τακτικά. Έχουμε τέσσερις εβδομάδες μπροστά μας και θα είμαστε έτοιμοι».

Έχεις ζήσει τον Ματέο Γκαρσία της πρώτης θητείας του στον Άρη, αλλά και την περσινή του χρονιά. Τότε είχε κάνει εντύπωση, φέτος είχε σκαμπανεβάσματα. Με την εμπειρία σου, που πιστεύεις ότι οφείλεται;

«Συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο. Μου έχει συμβεί και μένα. Είναι πολύ καλός παίκτης, όλοι το γνωρίζουμε. Η πρώτη χρονιά που έκανε, δημιούργησε ίσως μία πίεση. Αν τα πράγματα δεν πάνε καλά στην αρχή, σε επηρεάζει. Το σημαντικό είναι να νιώσει απελευθερωμένος».

Πιθανότατα φέτος θα έχει κόσμο στα γήπεδα…

«Μας έχει λείψει η ατμόσφαιρα του κόσμου. Η αδρεναλίνη… Οταν πας για ζέσταμα, νιώθεις πόσο… καίει το γήπεδο. Πέρυσι δεν ήταν έτσι και δεν μας βοήθησε».

Όταν ήρθες είχες δηλώσει ότι σου αρέσει να παίζεις στα πλάγια. Τώρα που πέρασαν μερικά χρόνια, επιμένεις;

«Προτιμώ να παίζω περισσότερο στα άκρα. Εξαρτάται… Μπορεί στο κέντρο να βρεις περισσότερο χώρο. Αλλά προτιμώ να παίζω ως εξτρέμ».

Και κάτι τελευταίο για το Euro, μίας και η χώρα σου προχωράει…

«Για μένα, φαβορί είναι η Γαλλία. Από εκεί πέρα, υπάρχει το Βέλγιο, η Αγγλία και η Πορτογαλία».

To Top