ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γκάνεα: “Μεγάλη ομάδα o Άρης, στοχεύουμε πάντα ψηλά”

Μίλησε στα ισπανικά. Έτσι κι αλλιώς, για τον 28χρονο Ρουμάνο, Κριστιάν Γκάνεα, η ισπανική γλώσσα του είναι εξαιρετικά οικεία από τη στιγμή που σε ηλικία 10 χρόνων πήγε από τη Ρουμανία στην Ισπανία.

Πήγε στο Μπασάουρι, μια πόλη πέντε χιλιόμετρα μακριά από το Μπιλμπάο, στη χώρα των Βάσκων. Εκεί πήγε η μητέρα του για ένα καλύτερο επαγγελματικό μέλλον.

Στα ισπανικά λοιπόν οι δηλώσεις του στην συνέντευξη του Γκάνεα στα κανάλια Novasports.

 

Αναλυτικά όσα είπε…

Για το παιχνίδι του Άρη με τον Απόλλωνα είπε: “Περιμένω ένα δύσκολο παιχνίδι. Ενας επιπλέον παράγοντας δυσκολίας είναι ότι δεν θα παίξουμε στη φυσική μας έδρα αλλά σε ένα ουδέτερο γήπεδο και πρέπει να έχουμε υπόψη την απαραίτητη προσαρμογή στις συνθήκες που θα γίνει το παιχνίδι.

Ετσι κι αλλιώς είναι ένα δύσκολο παιχνίδι αλλά θα παλέψουμε για να πάρουμε τους τρεις πόντους, τη νίκη και να συνεχίσουμε το καλό σερί που έχουμε μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα”.

Για τη διακοπή του Πρωταθλήματος είπε: “Πιστεύω ότι αυτή η διακοπή ήρθε την κατάλληλη στιγμή δεδομένου ότι ο προπονητής που έχουμε είναι λίγες μέρες μαζί μας οπότε εκμεταλλευτήκαμε αυτό το μεσοδιάστημα για να μπορέσει να μας περάσει τις ιδέες του, να μπορέσουμε να δουλέψουμε καθημερινά πάνω σε αυτά που θέλει να δει από εμάς στο γήπεδο.

Οπότε, θεωρώ ότι ήταν ένα πολύ ωφέλιμο διάστημα.

Τόσο για τον προπονητή για να περάσει τις ιδέες του όσο και για εμάς να απορροφήσουμε και να δώσουμε αυτά που θέλει στο γήπεδο. Πιστεύω ότι δουλέψαμε πάρα πολύ σκληρά και πάρα πολύ αποτελεσματικά”.

Πρόσθεσε: “Σαφώς και θα παρουσιαστούμε καλύτεροι γιατί δουλέψαμε για να βελτιώσουμε πράγματα. Χρειάζεται το χρόνο της η προσαρμογή σε κάποιες τακτικές κι αλλού είδους απαιτήσεις του προπονητή μας.

Πιστεύω ότι ήδη είμαστε σε αρκετά καλό επίπεδο και θα πάμε καλύτερα.

Πιστεύω ότι ακόμα καλύτερα θα φανεί το αποτέλεσμα της δουλειάς μας σε 2-3 εβδομάδες με ένα μήνα από τώρα όταν θα έχουμε αποκτήσει προσαρμογή και αυτοματισμούς στα νέα δεδομένα και στην τακτική και γενικά στις απαιτήσεις του νέου προπονητή”.

Για τη δική του παρουσία είπε: “Είμαι ένας από τους πολλούς καινούργιους ποδοσφαιριστές στην ομάδα. Εγώ γνωρίζω και ξέρω ότι μπορώ να δώσω πολύ περισσότερα δεν είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την μέχρι τώρα απόδοσή μου.

Βέβαια η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία 2-3 ματς είχα κάποια βελτίωση στην απόδοση μου σε σχέση με τα προηγούμενα.

Καταλαβαίνετε κι εσείς, καινούργια ομάδα, καινούργια χώρα, καινούργια δεδομένα, όλα αυτά απαιτούν ένα διάστημα προσαρμογής και όπως σας είπα περιμένω πολύ περισσότερα από τον εαυτό μου ως προς την απόδοση μου οπότε να αναμένετε και ένα καλύτερο πρόσωπο από εμένα προσεχώς

Για τους στόχους που έχει ο Αρης είπε: “Ο Αρης είναι μια μεγάλη ομάδα. Έχουμε γνώση του που βρισκόμαστε και τι απαιτήσεις υπάρχουνε.

Οπότε, μία μεγάλη ομάδα δεν μπορεί παρά να στοχεύει να είναι ψηλά με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό.

Ο προπονητής μας δεν μας έχει θέσει μακροπρόθεσμα συγκεκριμένους αγωνιστικούς στόχους όποτε κι εμείς δεν συζητάμε από τώρα -πριν την ώρα του θα λέγαμε- για το ποιος μπορεί να είναι τελικός στόχος της ομάδας αλλά παιχνίδι με το παιχνίδι έχουμε διάθεση να παραμείνουμε όσο σε καλύτερο επίπεδο γίνεται και γιατί όχι -όσο κι αν είναι τολμηρό και δύσκολο- να είμαστε μέσα στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος ή κοντά στις πρώτες θέσεις.

Και από κει και πέρα, ξέρουμε ότι έχουμε τον κόσμο που μας υποστηρίζει και περιμένει πάρα πολλά από εμάς για αυτό και εμείς θέλουμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό”.

To Top