“Γκάφα” από την κυβέρνηση για όσες παραβιάσουν το “λουκέτο” καθώς δεν μπορεί να επιβάλει αγωνιστικές ποινές

Στη βιασύνη της να δημοσιεύσει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η Κυβέρνηση υπέπεσε σε σοβαρή γκάφα. Κι αυτό διότι η Κυβέρνηση δεν μπορεί να επιβάλει αγωνιστικές ποινές, γιατί υπάρχει το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, ποινές επιβάλλουν μόνο τα πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου.

Δημοσιεύτηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου σχετικά με μέτρα κατά της οπαδικής βίας που προβλέπει εξοντωτικές ποινές για τους παραβάτες.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως όποια ομάδα θα παραβιάσει το «λουκέτο» που έχει εφαρμοστεί, θα της επιβληθεί αποκλεισμός από το πρωτάθλημα, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Σε περίπτωση διάθεσης εισιτηρίων ή παρουσίας θεατών κατά παράβαση των απαγορεύσεων των παρ. 1, 2 και 3, επιβάλλεται στις Π.Α.Ε., με απόφαση του αρμόδιου για τον αθλητισμό Υπουργού, ο αποκλεισμός από το επαγγελματικό πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών (Super League 1) για την περίοδο 2023-2024».

Ωστόσο, η κυβέρνηση δεν μπορεί να επιβάλει αγωνιστικές ποινές, γιατί υπάρχει το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, ποινές επιβάλλουν μόνο τα πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου. Στη βιασύνη τους όμως να δημοσιεύσουν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου υπέπεσαν σε σοβαρή… γκάφα.

 

To Top