Γκέλα (1-1) της Ρεάλ Μαδρίτης, μόλις στο +1 από τη Μπαρτσελόνα

Η Ρεάλ ήθελε, πίεσε αλλά η Χιρόνα μπορούσε: η Βασίλισσα «κόλλησε» στο 1-1 εντός έδρας κόντρα στην ομάδα της Καταλονίας και σε συνδυασμό με τη νίκη της Μπαρτσελόνα χθες βρίσκεται μόλις στο +1 από τους Μπλαουγκράνα στην βαθμολογία.

Μπορεί να επικράτησε άνετα της Μπαρτσελόνα πριν λίγες εβδομάδες, ωστόσο άλλη ομάδα από την Καταλονία κατάφερε να κάνει ζημιά στη Ρεάλ Μαδρίτης και να της «κόψει» βαθμούς. Συγκεκριμένα, η Βασίλισσα έμεινε στο 1-1 με τη Χιρόνα εντός έδρας, για την 12η αγωνιστική της La Liga και έδωσε την ευκαιρία στους Μπλαουγκράνα να μειώσουν τη διαφορά με τους πρωτοπόρους Μαδριλένους στον έναν βαθμό.

Η Ρεάλ μπήκε δυνατά στο ματς και είχε την πρώτη της καλή ευκαιρία μόλις στο 2ο λεπτό, με τον Λούκα Μόντριτς να προσπαθεί να σκοράρει από πάσα του Καρβαχάλ, ωστόσο η μπάλα έφυγε άουτ. Η «Βασίλισσα» συνέχισε να πιέζει και είχε δύο ακόμη πολύ καλές στιγμές με τον Ροντρίγκο, όταν αρχικά (10′) ο Γκαζανίγκα απέκρουσε ένα σουτ του, ενώ στη συνέχεια (24΄) η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι από το σουτ του Βραζιλιάνου. Στο 39΄ η Χιρόνα ισοφάρισε τα δοκάρια, με το σουτ του Ερέρα να σταματά επίσης στο οριζόντιο δοκάρι.

Τελικά, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 70ο λεπτό, με τον Βινίσιους να σκοράρει με προβολή έπειτα από πολύ όμορφο γύρισμα του Βαλβέρδε στην περιοχή. Ωστόσο, η χαρά των «μερέγχες» δεν κράτησε πολύ, με τη Χιρόνα να ισοφαρίζει σε 1-1 στο 80′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Στουάνι, βάζοντας έτσι τέλος στο νικηφόρο σερί που είχαν οι Μαδριλένοι, με τη Ρεάλ να τελειώνει το ματς μάλιστα με 10 παίκτες, εξαιτίας της δεύτερης κίτρινης που αντίκρυσε ο Τόνι Κρος στις καθυστερήσεις.

To Top