Γκίκας: “Θέλουμε την 5η θέση για το μπόνους και τον ΠΑΟΚ!”

Ο Νίκος Γκίκας είναι από τους παίκτες που επωφελήθηκαν της φυγής του Γιάννη Αθηναίου και με τα Τρίκαλα έδειξε το γιατί, έχοντας εξαιρετική παρουσία με 14 πόντους και 4 ασίστ. Σε δηλώσεις του παραδέχθηκε πως πλέον ο Άρης παίζει πιο συσπειρωμένα και δήλωσε πως θέλει την 5η θέση για να πάρει το μπόνους βελτίωσης η ομάδα από τον ΕΣΑΚΕ!

Οι δηλώσεις του Γκίκα έγιναν στα “Αθλητικά Νέα των συντακτών”:

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ:  «Η νίκη τελικά ήταν πιο εύκολη απ’ ότι περιμέναμε όλοι. Στην διακοπή του πρωταθλήματος δουλέψαμε καλά και αυτό φάνηκε στο παιχνίδι. Επιβάλαμε τον ρυθμό μας, είχαμε διαφορά από την αρχή της αναμέτρησης, παίξαμε καλή άμυνα και τα καταφέραμε. Το σημαντικό είναι ότι δείξαμε την προσοχή που έπρεπε, γιατί τα Τρίκαλα είναι μία καλή ομάδα και το έχουν αποδείξει. Στο τέλος πήγαμε το ματς στους 30 πόντους και το ευχαριστηθήκαμε με κάποιες πολύ όμορφες φάσεις».

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΙ ΤΩΝ ΝΙΚΩΝ: «Πιστεύω αυτό που έχει αλλάξει είναι ότι η ομάδα αρχίζει και ρολάρει πλέον. Το είχαμε πει από την αρχή ότι με το πλάνο που ξεκινήσαμε, τα αποτελέσματα θα έβγαιναν στην πορεία της χρονιάς. Στα τελευταία ματς έχουμε μπει όλοι στο παιχνίδι. Είμαστε πιο ομαδικοί, βγάζουμε και θεαματικές φάσεις. Γενικότερα είμαστε πιο συγκεντρωμένοι σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού».

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΡΟΛΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΘΗΝΑΙΟΥ: «Ο Γιάννης είναι ένας πολύ καλός παίκτης, ο οποίος έχει βάλει μεγάλα σουτ και μας έχει πάρει ματς. Δε θεωρώ ότι το παιχνίδι μας άνοιξε λόγω της αποχώρησής του. Απλά σαν ομάδα συσπειρωθήκαμε, μπήκε ο καθένας σε πιο συγκεκριμένο ρόλο και όλοι μαζί προσπαθούμε να καλύψουμε το κενό. Έως τώρα μας έχει βγει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μπορεί να σε επόμενα ματς να προκύψει κάτι άλλο και να λέμε ότι μας έκανε κακό η φυγή του Γιάννη. Θεωρώ βέβαια ότι αν είμαστε συγκεντρωμένοι και προσεχτικοί, πως δεν θα έχουμε πρόβλημα».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΕΪ ΟΦ: «Όντως, έχουμε καταφέρει η εξάδα να βρίσκεται πια στα χέρια μας. Πιστεύω ότι μπορούμε να τερματίσουμε ακόμα και πέμπτοι με λίγη τύχη. Εμείς δεν έχουμε να κάνουμε κάτι άλλο από το να πάμε στην Ρόδο και να διεκδικήσουμε τη νίκη. Κι ότι θέλει ας γίνει με τα άλλα αποτελέσματα. Εμείς θέλουμε την πέμπτη θέση για να πάρει η ομάδα το μπόνους βελτίωσης θέσης. Πολύ περισσότερο, όμως, γιατί θέλουμε να παίξουμε με τον ΠΑΟΚ. Ξέρουμε ότι θα γίνεται χαμός στο γήπεδό μας και πραγματικά θέλουμε να πάρουμε μία ρεβάνς για το δεύτερο ματς του πρωταθλήματος, που ακόμα το θυμόμαστε».

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ: «Έχουν πέσει και ματς σε δύσκολες μέρες. Με Ολυμπιακό για παράδειγμα ήταν Δευτέρα, με τα Τρίκαλα παίξαμε ημέρα Πέμπτη με την αγορά ανοιχτή και σε εβδομάδα γιορτών ακόμα. Εγώ θέλω να πω ότι όσος κόσμος κι αν είναι στο γήπεδο, δημιουργεί ατμόσφαιρα. Και με τα Τρίκαλα ήταν όλοι όρθιοι και μας χειροκροτούσαν. Ο κόσμος μας δίνει δύναμη και είναι ο έκτος παίκτης μας. Μπορεί να απογοητεύτηκε από ορισμένα αποτελέσματα, αλλά πιστεύω ότι θα ξανάρθει κοντά μας βλέποντας ότι αυτή η ομάδα προσπαθεί και μπορεί να φέρει επιτυχίες»

To Top