Γκίκας: “Νίκες σε όλα τα παιχνίδια για να βγούμε έκτοι”

Ο Άρης έφτασε τις 10 νίκες στο πρωτάθλημα, μετά τη νίκη με τον Πανελευσινιακό στο Αλεξάνδρειο, με τον Νίκο Γκίκα να εκφράζει την πεποίθηση του πως οι «κίτρινοι» θα γίνονται καλύτεροι μέρα με τη μέρα.

Αποτελεί ένα από τα μεγάλα στοιχήματα του Άρη τη φετινή σεζόν. Ο λόγος για τον Νίκο Γκίκα, ο οποίος άφησε την περιοχή του Ζωγράφου, την Α2 και τον Φιλαθλητικό, για να ριχτεί στα… βαθιά, φορώντας την φανέλα του Άρη, δοκιμάζοντας τις δυνάμεις του στα μεγάλα σαλόνια του πρωταθλήματος. Παρά τα προβλήματα τραυματισμών, ο νεαρός γκαρντ έχει σταθεί αρκετά καλά, δείχνοντας πως έχει όλο το μέλλον, ώστε να γίνει καλύτερος.

Στο παιχνίδι με την ομάδα της Ελευσίνας πραγματοποίησε μεστή εμφάνιση, έχοντας 9 πόντους, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 κλεψίματα και 3 λάθη, βοηθώντας το συγκρότημα του Μίλαν Μίνιτς να φτάσει σε μια εύκολη νίκη με 75-61.

Λίγη ώρα μετά τη νέα «κίτρινη» νίκη το Superbasket.gr συνάντησε τον νεαρό γκαρντ, ο οποίος αναφέρθηκε στο παιχνίδι, στα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Αθηναίου, στο παιχνίδι με τον Ίκαρο καθώς και τα σκαμπανεβάσματα που παρουσιάζει η ομάδα στην απόδοση της καθ’όλη τη διάρκεια της σεζόν. Ο λόγος, όμως, στον Νίκο Γκίκα…

Αρχικά θα ήθελα να μου πεις που κρίθηκε το παιχνίδι κατά την άποψη σου.

«Θεωρώ ότι κρίθηκε στην άμυνα που παίξαμε σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Βγάλαμε πάρα πολύ ενέργεια ακόμα και με την μεγάλη απουσία που μας άφησε ο Γιάννης (σσ. Αθηναίου), γιατί ήταν ο βασικός μας play maker. Μετά από τη φυγή του καλύτερου μας παίκτη καταφέραμε και συσπειρωθήκαμε σαν ομάδα. Στα αποδυτήρια είπαμε πως πρέπει να είμαστε ενωμένοι γιατί αλλιώς δεν μπορούμε να έχουμε καμία τύχη στο παιχνίδι με την Ελευσίνα, γιατί είναι μια ομάδα με πάρα πολύ καλούς ξένους. Είναι μια ομάδα που η θέση της την αδικεί, βάση του ρόστερ της. Από εκεί και πέρα, το παιχνίδι κρίθηκε στην ενέργεια και το πάθος που βγάλαμε στην επίθεση».

Πόσο σας επηρέασαν τα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας με τη φυγή του Αθηναίου;

«Όχι μόνο για μένα, αλλά και για όλη την ομάδα, όταν φεύγει ο καλύτερος σου παίκτης, το βασικό γρανάζι της ομάδας τα πράγματα είναι δύσκολα. Ξέρεις ότι πρέπει να αναλάβει ο καθένας περισσότερες ευθύνες, ώστε να καλυφθεί με κάθε τρόπο το κενό που άφησε ο Αθηναίου. Θεωρώ, επειδή είμαστε ομάδα και είμαστε ενωμένοι, ο καθένας υποστήριξε τον άλλο στο παιχνίδι, παρά τα όποια λάθη έγιναν και καταφέραμε να κερδίσουμε σχετικά εύκολα και να μην κινδυνεύσουμε σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού».

Τώρα ακολουθεί το παιχνίδι στην Χαλκίδα με τον Ίκαρο…

«Πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ο Ίκαρος καίγεται για νίκη. Εμείς με την ήττα του ΚΑΟΔ πρέπει να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια για να τερματίσουμε έκτοι, πρώτων για τη θέση και το bonus και δεύτερον για να έχουμε ένα καλύτερο match up στα Play off».

Παράλληλα, βλέπουμε πως η ομάδα είναι ικανή να κερδίσει τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη και να χάσει από τον Απόλλωνα στο Αλεξάνδρειο. Πως εξηγείται αυτά τα σκαμπανεβάσματα;

«Επειδή είμαστε νεανική ομάδα θα έχουμε σκαμπανεβάσματα στο παιχνίδι μας. Σε όλη τη διάρκεια της σεζόν είχαμε άλλωστε. Μέρα με τη μέρα θα γινόμαστε καλύτεροι και μέσα από την προπόνηση -γιατί, πραγματικά, προπονούμαστε πάρα πολύ και σκληρά- αυτά τα σκαμπανεβάσματα θα προσπαθήσουμε να τα ελαττώσουμε και κάθε αγώνα να εμφανιζόμαστε καλύτεροι».

To Top