Γκίκας: “Οι 49 πόντοι τα μαρτυρούν όλα…”

Ο Νίκος Γκίκας επέστρεψε στην αγωνιστική δράση, αλλά αυτή η επιστροφή δεν συνδυάστηκε με νίκη. Όπως τόνισε και ο 23χρονος γκαρντ δεν θα μπορούσε να συμβεί αυτό με τους 49 πόντους στην επίθεση…

Ο Γκίκας τόνισε πως “αποχωρούμε λυπημένοι. Εκεί που φτάσαμε το ματς θα μπορούσαμε να το είχαμε πάρει. Παρά τα λάθη και κάποιες κακές άμυνες καταφέρναμε μέχρι τη διακοπή να είμαστε στους τέσσερις πόντους. Μετά την διακοπή μπήκαμε νωθρά, φάγαμε τέσσερις πόντους εύκολους από τον Μαργαρίτη και τον Τσόχλα… Άμυνα γενικότερα μπορώ να πω ότι παίξαμε, κρατήσαμε μία από τις πιο παραγωγικές ομάδες του πρωταθλήματος εντός έδρας στους 56 πόντους, αλλά στην επίθεση οι 49 πόντοι που βάλαμε τα μαρτυρούν όλα. Μας σκότωσε το μεγάλο σούτ του Τσόχλα… Δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά, πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια και να δούμε το επόμενο παιχνίδι στην Κηφισιά”.

Ρωτήθηκε για τις μεγάλες διαφορές που πήρε ο αντίπαλος και απάντησε πως “ίσως ήταν θέμα συγκέντρωσης. Δεν έπρεπε να αφήσουμε τον ΠΑΟΚ να ξεκινήσει τόσο καλά και να κυνηγάμε σε όλο το ματς. Όταν βρίσκεσαι σε μία τέτοια κατάσταση σε εκτός έδρας παιχνίδι και επίπονο είναι και συνήθως δεν έχει την κατάληξη που επιθυμείς. Έπρεπε να είχαμε καταλάβει από το κακό ξεκίνημα στην αρχή του παιχνιδιού και να μπαίναμε πιο δυνατοί μετά την διακοπή”.

Για την διακοπή και πόσο επηρέασε τον αγώνα σχολίασε: “Η διακοπή επηρεάζει πάντα. Σ’ εκείνο το σημείο εμείς είχαμε ροκανίσει μία διαφορά και βλέπαμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ άρχιζε να νοιώθει πίεση και στον κόσμο του δεν άρεσε η εικόνα. Και πάλι δεν υπάρχει δικαιολογία. Έπρεπε να μπούμε πιο δυνατοί και να χτυπήσουμε το ματς στα ίσια”.

Για την δική του επιστροφή υπογράμμισε πως “σίγουρα δεν είμαι στο 100%. Πριν μία βδομάδα έβγαλα το νάρθηκα. Έχω κάποιες ενοχλήσεις, αλλά πλέον μπορώ και παίζω. Με πιάνει ορισμένες φορές, δεν το καταλαβαίνω καθόλου όταν ζεσταίνεται, αλλά σίγουρα δεν είμαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για να βοηθήσω όσο μπορώ την ομάδα”.

 

To Top