ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γκίκας: “Πιο ποιοτικός ο Άρης, είχαμε δύσκολο έργο – Κακιά στιγμή το καλάθι του Μάρσαλ”

Ο αρχηγός Νίκος Γκίκας κάνει τον απολογισμό της σεζόν για την Κηφισιά και όπως ήταν φυσικό αναφέρθηκε και στα παιχνίδια του φινάλε με τον Άρη.

Διαβάστε τι είπε μεταξύ άλλων στο sdna:

-Η χρονιά μόλις τελείωσε. Η έκτη θέση τι γεύση αφήνει στην Κηφισιά;

«Η χρονιά ήταν σίγουρα πολύ καλή. Ξέραμε ότι στα πλέι οφ θα είχαμε πολύ δύσκολο έργο κόντρα στον Άρη που είναι πιο ποιοτικός αντίπαλος, παρ’ όλα αυτά είχαμε τη δυνατότητα να στείλουμε τη σειρά σε τρίτο παιχνίδι. Δεν το καταφέραμε, έπαιξε σίγουρα ρόλο η τύχη και ο εξωτερικός παράγοντας… Νομίζω ότι αυτό που έγινε με τον Μάρσαλ δεν έχει προηγούμενο… Ηταν τόσο κακιά στιγμή που κανείς δεν το περίμενε. Σίγουρα μας γέμισε πίκρα γιατί αξίζαμε να πάμε σε τρίτο παιχνίδι, ήμασταν καλύτεροι εδώ στην Κηφισιά. Δεν μπορούμε λόγω αυτής της κακιάς στιγμής να ξεχάσουμε πόσο καλή χρονιά κάναμε όλη τη σεζόν. Τερματίσαμε στην έκτη θέση από εκεί που λέγαμε στην αρχή της σεζόν ότι βασικός στόχος ήταν η παραμονή».

-Οταν αρχίσατε την προετοιμασία το περασμένο καλοκαίρι, τι στόχους είχατε θέσει;

«Θεωρούσαμε ότι μπορούσαμε να φτάσουμε ψηλά, αλλά αυτό ήταν μόνο στη θεωρία. Ολες οι ομάδες που φτιάχνονταν το περασμένο καλοκαίρι ήταν περίπου στο ίδιο επίπεδο. Το εγχείρημα της Κηφισιάς ήταν αρκετά επίφοβο γιατί ήμασταν νέοι, τόσο εμείς, όσο και οι ξένοι και ξέρουμε ότι αυτή η συνταγή μπορεί και να καταστρέψει μια ομάδα. Ομως, ανταποκριθήκαμε 100% και ενώ είχαμε θέση αρχικό στόχο την παραμονή, θα μπορούσαμε ακόμα και να τερματίσουμε στην πέμπτη θέση, την οποία χάσαμε την τελευταία αγωνιστική. Πιστεύω ότι ήμασταν απόλυτα πετυχημένοι».

-Κατά τη διάρκεια της χρονιάς παρά τις σημαντικές απώλειες, όπως οι αποχωρήσεις Μαυροειδή και Λόουερι, δεν δείξατε να χάνετε καθόλου από τη δυναμική σας…

«Οπως έχει πει και ο προπονητής μας, η Κηφισιά είναι μια ομάδα που δεν μπορεί να κρατήσει τους πολύ καλούς παίκτες. Τόσο ο Μαυροειδής, όσο και ο Λόουερι έφυγαν γιατί είχαν προσφορές που δεν μπορούσαν να αφήσουν. Ο Μαυροειδής είχε την ευκαιρία να πάει στην ΑΕΚ και ο Λόουερι στην Αλμπα που έπαιζε στους 32 του Eurocup, οπότε δεν γινόταν να μην φύγουν. Σίγουρα αν δεν είχαν φύγει θα μπορούσαμε να μιλάμε τώρα για μια ακόμα καλύτερη χρονιά, παρ’ όλα αυτά θεωρώ ότι όσοι κλήθηκαν να τους αντικαταστήσουν τα πήγαν περίφημα. Η έκτη θέση μην ξεχνάμε ότι είναι πολύ δύσκολο να κατακτηθεί. Αν σκεφτείς ότι ουσιαστικά οι τέσσερις πρώτες θέσεις ουσιαστικά είναι καπαρωμένες, είναι σαν να βγαίνεις δεύτερος στο πρωτάθλημα».

-Στο τελευταίο σας παιχνίδι με τον Άρη είχατε αγκαλιάσει τη νίκη, αλλά ήρθε το αυτοκαλάθι του Μάρσαλ και λυγίσατε στη δεύτερη παράταση. Μπορείς να περιγράψεις τι συνέβη;

«Για το συγκεκριμένο σκηνικό, ακόμα και μετά το παιχνίδι δυσκολευόμαστε να συνειδητοποιήσουμε τι είχε γίνει. Ηταν μια πάρα πολύ κακιά στιγμή. Ηταν κάτι που ακόμα κι αν μου είχαν πει πριν το παιχνίδι ότι θα συνέβαινε, δεν θα το πίστευα. Τι να πω… Δεν πρέπει να έχει συμβεί σε άλλη ομάδα οπουδήποτε. Σίγουρα η τύχη δεν ήταν με το μέρος μας».

-Ο Μάρσαλ σας έχει πει τι συνέβη και έκανε αυτό το λάθος; Πώς το αντιμετωπίσατε στα αποδυτήρια;

«Ο Μέιν ήταν πολύ άσχημα ψυχολογικά μετά το παιχνίδι. Ομως του σταθήκαμε και οι συμπαίκτες και οι προπονητές από την πρώτη στιγμή. Είναι ένα λάθος το οποίο δεν γίνεται εύκολα, παρ’ όλα αυτά δεν παύει να είναι από έναν συμπαίκτη σου, με τον οποίο κάθε μέρα είσαι μαζί και έχεις παλέψει τόσους μήνες για να φτάσεις εδώ… Σίγουρα είναι καλύτερα τώρα, θεωρώ ότι σιγά-σιγά σταματά να είναι νωπό αυτό που έγινε και πιστεύω επειδή είναι καλός παίκτης και δυνατός χαρακτήρας, θα το ξεπεράσει σε σύντομο χρονικό διάστημα».

-Πού οφείλεται αγωνιστικά η επιτυχία της Κηφισιάς;

«Ολα οφείλονται στην ένταση στην οποία παίζουμε στο γήπεδο. Παίζαμε πάντα σε πολύ υψηλή ένταση και γι’ αυτό καταφέραμε να κοντράρουμε όλες τις ομάδες. Επίσης οφείλεται στην καλή λειτουργία της ομάδας, στο θέμα επιλογών, στο θέμα τακτικής, γιατί αυτά κάνουν καλύτερη μια ομάδα. Οχι τόσο το ατομικό ταλέντο, αλλά οι συνεργασίες. Επίσης η διάθεση που δείχναμε από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας έως και την τελευταία προπόνηση και ότι ο κάθε ένας που καλούταν να μπει στο γήπεδο ήταν έτοιμος και έδινε το 100%. Παράλληλα, η πολύ καλή δουλειά που έγινε από το τεχνικό τιμ, τόσο στο σκάουτινγκ, όσο και στην προετοιμασία με τα βίντεο που βλέπαμε πριν από τα παιχνίδια, μας βοηθούσε ώστε να εμπεδώνουμε όσο το δυνατόν καλύτερα όλες τις πληροφορίες».

To Top