ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Γκίκας: «Τελειομανής ο Αγγέλου, ιδανικός για τις ειδικές αποστολές»

Ο πρώην καλαθοσφαιριστής του Άρη και νυν του Α.Σ. Προμηθέα Πατρών, Νίκος Γκίκας μίλησε για το πρωτάθλημα, για τους κιτρινόμαυρους, αλλά και τον Βαγγέλη Αγγέλου.

Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague;

Αναλυτικά τα όσα είπε στο Yellow Radio 92.8:

Φέτος νομίζω είναι η χρονιά πρώτα της ομάδας μου και μετά δική μου μέσω αυτής, οπότε προς το παρόν ζούμε όλοι το τώρα.

Εμείς κοιτάμε κάθε ματς και κάθε στιγμή χωριστά. Είμαστε χαρούμενα όλα τα παιδιά που είμαστε στο γήπεδο, κάθε μέρα δεν έχουμε νιώσει κούραση απ’ όλο το πρωτάθλημα που φέτος είναι και πιο μακρύ από άλλες φορές. Έχουμε φτιάξει μια καλή παρέα και στα play-offs θα είμαστε ανταγωνιστικοί. Έχουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι το οποίο θα κρίνει και την θέση της ομάδας. Για τα play-offs είναι πολύ διαφορετικά παιχνίδια είναι η φανέλα που μετράει, είναι ο κόσμος και νομίζω ότι είναι πιο εύκολο να παίξεις με το Λαύριο παρά με τον ΠΑΟΚ ή την ΑΕΚ

Για το παιχνίδι του Άρη με τον Πανιώνιο είπε:

Με τα παιδιά έχω πάρα πολύ καλές σχέσεις και με τον Γιάννη Αθηναίου και με τον Λευτέρη, όπως και με τον Σπύρο. Το ματς θα το έπαιρνε ο Άρης, ήταν πολύ δύσκολο να νικήσει ο Πανιώνιος. Δεν το παρακολούθησα επειδή είχα προπόνηση αλλά βάση των στατιστικών ήταν ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι και οι δύο ομάδες ήθελαν να κερδίσουν αλλά ο Άρης είναι πιο έμπειρη ομάδα για να κερδίσει με έναν προπονητή ο οποίος ξέρει πως να συμπεριφερθεί σε τέτοια παιχνίδια όπως και στους παίκτες για να είναι έτοιμοι.

Για το αν περίμενε ποτέ ότι ο Άρης θα ψάχνει να βρει και να μετράει νίκες είπε:

Η κατάσταση στον Άρη γενικά ή ήταν στα ουράνια ή στα πατώματα απ’ όσο θυμάμαι. Ήρθα σε μια δύσκολη εποχή προ Λάσκαρη, νομίζω πως όταν μπήκε ο Λάσκαρης όλα έφτιαξαν επειδή έμειναν στην ομάδα και παιδιά που κάναμε παρέα, ήταν χαρούμενα που βρίσκονταν στο γήπεδο, πληρωνόντουσαν, δεν είχαν κανένα παράπονο και τότε ο Άρης έκανε πορεία πρωταθλητισμού τόσο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Από εκεί και πέρα τα οποία έγιναν φέτος είναι απολύτως φυσιολογικό να έχει αυτή την εικόνα και βρίσκεται σε αυτή τη κατάσταση. Ποτέ δεν ξέρεις τι σε ξημερώνει με το σωματείο.

Είναι στενάχωρη η κατάσταση που βιώνει ο Άρης, είναι μία τεράστια ομάδα με τεράστιο κόσμο που αγαπάει την ομάδα και το μπάσκετ. Πάντα καταφέρνει όμως έστω και για μικρό διάστημα να βρίσκει τρόπο και να βγει από το κακό οικονομικό τοπίο το οποίο είναι και να ξαναγίνει μεγάλος όπως πρέπει να είναι ο Άρης.

Για τον λόγο που έφυγε από τον Άρη στα μέσα της χρονιάς είπε:

Νομίζω ήταν ξεκάθαρο γιατί είχα φύγει. Ήταν λόγω μειωμένου χρόνου συμμετοχής, δεν είχα κανένα άλλο παράπονο. Οικονομικά αν σου πω ότι ήμουν καλά θα σου πω ψέματα αλλά τελικά τα λεφτά τα βρήκαμε, δεν είχα θέμα, όπως όλα τα παιδιά εκείνη την χρονιά πριν μπει ο Λάσκαρης. Ο χρόνος συμμετοχής μου θα μπορούσε να είναι παραπάνω. Ο κόουτς τότε είχε απόλυτο δίκιο να μη με εμπιστευτεί, εγώ έπρεπε να φύγω γιατί θεωρούσα ότι ήμουν έτοιμος να παίξω.

Για τον Βαγγέλη Αγγέλου είπε:

Νομίζω είναι ο καλύτερος για τις ειδικές αποστολές. Τον είχαμε και πέρυσι στον Προμηθέα για τον δεύτερο γύρο και λίγο παραπάνω είναι ένας άνθρωπος ο οποίος ζει για το μπάσκετ και θα κάτσει να σου περάσει την φιλοσοφία του. Θα είναι εκεί για ότι και να του ζητήσεις και να του πεις τα πάντα, είναι λίγο ιδιαίτερος το ξέρουμε όλοι και ο ίδιος το παραδέχεται. Αυτός ο άνθρωπος σε βάζει στο τρυπάκι να ζεις και να πεθαίνεις για το μπάσκετ, να είσαι συγκεντρωμένος σε αυτό που κάνεις.

Για το αν έδειχνε βιντεάκια μέσα στα αποδυτήρια είπε:

Αυτά τα έκανε και στον Άρη την πρώτη χρονιά και στον Προμηθέα την δεύτερη, οπότε σίγουρα θα το κάνει και τώρα. Νομίζω του αρέσει αυτή η λειτουργεία της ομάδας, να σου δείχνει κάτι από το υψηλότερο επίπεδο είτε από NBA είτε από κάτι άλλο που θέλει να πιάσεις να σου το μεταφέρει από άλλο αγώνισμα ή από φόρμουλα 1.

Για το αν υπάρχουν παίκτες οι οποίοι θα πάνε σε μία ομάδα επειδή είναι προπονητής ο Αγγέλου είπε:

Δεν ξέρω αν έχει οπαδούς-υποστηρικτές. Ο κόουτς δύσκολα δέχεται παίκτες μέσα στη χρονιά, είναι τελειομανής με την καλή έννοια και ζητά απόλυτη πειθαρχία και προσήλωση σε αυτό που κάνεις.

Για το χθεσινό παιχνίδι της ΑΕΚ είπε:

Να πω σε όλα τα παιδιά τους οποίους μερικούς τους είχα και συμπαίκτες ένα μεγάλο συγχαρητήρια. Νομίζω ότι έδειξαν πως μια ομάδα για να πρωταγωνιστήσει χρειάζεται και Έλληνες καλούς παίκτες και καλά παιδιά, με τις προσθήκες αυτών έδειξαν πως μια ομάδα χτίζεται από τους Έλληνες και οι ξένοι όσο καλοί και αν είναι αν δεν υπάρχει ένας πυρήνας που να κρατά τα αποδυτήρια και το γήπεδο δεν μπορείς να πάρεις πρωτάθλημα. Πραγματικά χαίρομαι πάρα πολύ για καταφέρανε και για την Ελλάδα και για την ΑΕΚ να δώσουν μεγάλη χαρά στον κόσμο.

Για το αν θα υπάρχουν εκπλήξεις στα playoffs είπε:

Δεν ξέρω τι να πω έκπληξη, δηλαδή έκπληξη δεν θα είναι αν περάσουμε τον πρώτο γύρο, έκπληξη θα είναι αν κάνουμε νίκη με τον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό φαντάζομαι. Φέτος είμαστε πολύ αισιόδοξοι, πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω, το θέμα είναι να το δείξουμε στο γήπεδο. Νομίζω θα είναι πολύ ωραία τα play-offs και θα περιμένουμε να δούμε τα πάντα.

To Top