ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Γκαγκάτσης στην Επιτροπή: “Το πρόβλημα τους είναι ο Άρης…”

Παρών στη σημερινή εκδίκαση της έφεσης των δευτεραθλητών της Γ΄εθνικής ήταν και ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ και νομικός σύμβουλος του Α.Ε. Καραϊσκάκης Βασίλης Γκαγκάτσης, ο οποίος εξήγησε το δίκαιο αίτημα των τεσσάρων ομάδων.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται από την Αθήνα και το σχετικό ρεπορτάζ, ο Γκαγκάτσης τόνισε αρχικά:

«Υπάρχει δεσμευτική απόφαση από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, δηλαδή το Δ.Σ. όπως λεγόταν μέχρι προσφάτως, στις 10 Ιουνίου που αναφέρει ότι στη Β’ Εθνική οι ομάδες τη σεζόν 2015-16 θα είναι 20 τον αριθμό. Αυτή η απόφαση ήταν ομόφωνη και πάρθηκε μετά από σχετική πρόταση ειδικής επιτροπής περί των αναδιαρθρώσεων των κατηγοριών απαρτιζόμενη από τον αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Μαζαράκη, τον πρόεδρο της Φουτμπολ Λιγκ κ. Καλογιάννη και τον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας κ. Μποροβόλο».

Όταν ο νομικός της Football League Αντώνης Βουγίδης επικαλέστηκε την αλλαγή στο άρθρο 4 του ΚΑΠ, το οποίο αναφέρει ότι τυχόν κενά δεν συμπληρώνονται για κανέναν λόγο από την επόμενη περίοδο, ο Γκαγκάτσης τόνισε από την πλευρά του:

«Έχετε μείνει πίσω… Όλες αυτές οι αρμοδιότητες πλέον έχουν περιέλθει στην Εκτελεστική Επιτροπή. Πλέον η Εκτελεστική Επιτροπή αποφασίζει και δεν χρειάζεται καν επικύρωση από το γ.σ. Από εκεί και πέρα, ο κανονισμός λέει ότι οι τροποποιήσεις ξεκινούν να εφαρμόζονται από την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Σωστά, αλλά επίσης θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι κανονισμοί δεν δύναται να τροποποιούνται από την έναρξη μέχρι την επικύρωση του πρωταθλήματος. Άρα όταν οριστικά η βαθμολογία της Β’ Εθνικής επικυρώθηκε στις 13 Αυγούστου πώς μπορείτε να ισχυρίζεστε ότι η μη συμπλήρωση των κενών ξεκινά άμεσα; Λοιπόν η Φουτμπολ Λιγκ παρανόμησε! Και να σας επισημάνουμε και κάτι ακόμα πάρα πολύ σημαντικό…

Η προκήρυξη της Β’ Εθνικής από πέρσι αναφέρει ρητά ότι τη σεζόν 2015-16 οι ομάδες θα είναι 20. Αυτό το υπέγραψε κάθε ομάδα που πήρε μέρος στο πρωτάθλημα πέρσι. Οι ίδιες το υπέγραψαν για να παίξουν και ξαφνικά έρχονται τώρα επειδή δεν τους συμφέρει και λένε 18. Λοιπόν, το πρόβλημα τους είναι ο Άρης, ο Καραϊσκάκης και οποιοσδήποτε άλλος που θα μπει στο πρωτάθλημα και τον θεωρούν ισχυρό αντίπαλο».

To Top