Γκαλτιέ: «Λιγότερη η πίεση»

Η Παρί Σεν Ζερμέν μείωσε ελαφρώς την πίεση στους ώμους της μετά τις δύο συνεχόμενες νίκες στη Ligue 1 καθώς προσπαθεί να υπερασπιστεί τον τίτλο της, δήλωσε σήμερα (19/5) ο Κριστόφ Γκαλτιέ.

Η αΠρί Σεν Ζερμέν, η οποία απέχει έξι βαθμούς από τη -δεύτερη- Λανς με τρία παιχνίδια να απομένουν για την ολοκλήρωση της σεζόν, έχασε τρία από τα τέσσερα εντός έδρας παιχνίδια κατά τη διάρκεια μιας κακής πορείας τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.
Ωστόσο, η προσπάθειά της να κερδίσει έναν ένατο γαλλικό τίτλο σε 11 χρόνια φαίνεται να είναι και πάλι σε καλό δρόμο μετά από τις νίκες (3-1 εκτός) επί της Τρουά και (5-0 εντός) απέναντι στην Αζαξιό τις τελευταίες εβδομάδες.

«Δεν είμαι σίγουρος πόση πίεση υπάρχει πάνω μας, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρουμε να πάρουμε τους βαθμούς που χρειαζόμαστε», είπε ο Γκαλτιέ στους δημοσιογράφους ενόψει της κυριακάτικης (21/5) εκτός έδρας αναμέτρησης με την -16η-Οσέρ.
«Το γεγονός ότι παίξαμε έναν αρκετά επιτυχημένο αγώνα στην Τρουά και ότι μπορέσαμε να κερδίσουμε την Αζαξιό το περασμένο Σάββατο, αυτό μειώνει λίγο την πίεση. Αλλά οι παίκτες ήταν πολύ σοβαροί στη δουλειά τους όλη την εβδομάδα», πρόσθεσε.
«Σε ό,τι αφορά τον Μέσι, τον Μπαπέ και τον Νεϊμάρ, μόλις ανέλαβα ήταν στόχος να μπορέσω να τους συνδέσω μαζί», είπε ο Γκαλτιέ.
«Δυστυχώς, με το Μουντιάλ, τους τραυματισμούς και την κούραση, δεν μπορέσαμε να τα εκμεταλλευτούμε σε όλη τη σεζόν. Κάθε φορά που ήταν στο γήπεδο, η Παρί Σεν Ζερμέν ήταν πολύ καλή. Είχαμε ένα πολύ ενδιαφέρον επιθετικό παιχνίδι», τόνισε, ενώ στη συνέχεια χαιρέτισε την ανανέωση του συμβολαίου του Μαρκίνιος έως το 2028:
«Είναι ένας από τους καλύτερους κεντρικούς αμυντικούς στον κόσμο. Είναι πανταχού παρών εδώ και δέκα χρόνια. Είναι ένα ισχυρό μήνυμα για όλους. Η Παρί Σεν Ζερμέν θέλει να παραμείνει ανταγωνιστική.»

To Top