Γκαλτιέ: “Ο Μέσι είναι ιδιοφυΐα, συνεργάστηκε καλά με τον Εμπαπέ”

Ο σχηματισμός 4-3-1-2, με τον οποίο παρατάσσει την Παρί Σεν Ζερμέν, ο Κριστόφ Γκαλτιέ, αποδεικνύεται ιδανικός για τους πρωταθλητές Γαλλίας. Παρά το γεγονός, ότι δεν αγωνίσθηκαν, ο τιμωρημένος Νεϊμάρ και οι τραυματίες, Κιμπεπέ και Ντανίλο, η Παρί ΣΖ νίκησε άνετα εκτός έδρας την Αζαξνιό και παραμένει επικεφαλής στο σαμπιονά.

Η εξαιρετική συνεργασία των Μέσι και Εμπαπέ, με τους δύο αστέρες να χρίζονται σκόρερ, έφερε την νίκη, που βασίζεται στην τακτική επιλογή του Γκαλτιέ, με τον Γάλλο προπονητή, να σχολιάζει σχετικά:

«Είχαμε ένα δύσκολο ξεκίνημα στον αγώνα, με πολύ παιχνίδι και έντονη παρουσία της Αζαξιό στο γήπεδο. Όμως, στην συνέχεια «ξεκλειδώσαμε» το ματς. Ψάχναμε το τέλειο γκολ, να μπούμε με την μπάλα στα δίχτυα και δεν σουτάραμε. Αλλά μετά τα δύο γκολ ήταν υπέροχα και ήταν αρκετά. Η συνεργασία Εμπαπέ-Μέσι, είχε ενδιαφέρον. Θα δούμε εάν θα αρχίσουμε έτσι την Τρίτη (σ.σ. κόντρα στη Μακάμπι Χάιφα για το Champions League). Η παρουσία τριών μέσων, μάς επιτρέπει να είμαστε πιο… παρόντες, στην καρδιά του παιχνιδιού και στις επιθέσεις μας. Ο Μέσι, είναι ιδιοφυΐα. Συνεργάσθηκε καλά με τον Κιλιάν, δεν είναι τυχαίο πως έχουμε ποιοτικό επιθετικό τομέα. Αλλάξαμε διάταξη, για να βρίσκονται καλύτερα».

To Top