ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γκαρακλίδης: “Ποιοτικό ρόστερ ο Άρης, τον σεβόμαστε, αλλά θα τον κοιτάξουμε στα μάτια

Ο Θωμάς Γκαρακλίδης, κεντρικός αμυντικός της Δόξας Δράμας μίλησε για το αυριανό παιχνίδι με τον Άρη.

Αναλυτικά όσα είπε στο sportsdrama.gr:

«Αν και λόγω του ρεπό που είχαμε, ο Νέστος πέρασε στην δεύτερη θέση, ωστόσο νομίζω ότι η βασική ιδιαιτερότητα αυτού του παιχνιδιού είναι ότι παίζει ο πρώτος με τον μέχρι πρότινος δεύτερο, στην ουσία δηλαδή είναι ένα ντέρμπι κορυφής μεταξύ δύο αντιπάλων που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Φυσικά μετράει η ιστορία του Άρη σαν συλλόγου, αλλά για εμάς είναι ένα παιχνίδι όπως όλα. Δεν νομίζω πως διαφέρει σε κάτι άλλο. Θα υπάρχει αρκετός κόσμος, λίγο παραπάνω πίεση, αλλά ο στόχος μας θα είναι και εδώ ο ίδιος, να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, να πάρουμε την νίκη για την ομάδα και τον κόσμο της.

Είναι ένα κλασικό ντέρμπι με τα δικά του χαρακτηριστικά το οποίο όμως δεν ξεφεύγει από το πάγιο στόχο της ομάδας μας που είναι η νίκη σε κάθε παιχνίδι. ‘Όπως ο Άρης είναι ο Άρης και θέλει φέτος την νίκη σε κάθε παιχνίδι, έτσι και εμείς είμαστε η Δόξα και έχουμε κάθε δικαίωμα που απαιτούμε την νίκη απέναντι σε κάθε αντίπαλο».

-Και που κριθεί το τελικό αποτέλεσμα;

«Κατά την γνώμη μου θα κριθεί στο ποια ομάδα θα πάρει τις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες και επίσης στο ποιος θα έχει την μεγαλύτερη εύνοια του παράγοντα τύχη. Ειδικά σε ένα ντέρμπι, η τύχη έχει την δική της σημασία. Δεν ξέρω κατά πόσο, όμως πιστεύω ότι πιο πολύ σημαντικό είναι οι προσωπικές μονομαχίες. Εκεί θα φανεί και το ποιος θέλει πιο πολύ την νίκη»

-Τα υπέρ και τα κατά των δύο αντιπάλων;

«Μπορώ να μιλήσω περισσότερο για την δική μας ομάδα. Για τον Άρη δεν ξέρω να πω πολλά πράγματα. Εμείς είμαστε σε αρκετά καλή κατάσταση με πολύ καλό κλίμα, πραγματική οικογένεια. Παίκτες, προπονητές και διοίκηση είμαστε όλοι μαζί και ο κόσμος μας στηρίζει. Ο κόσμος της Δόξας αγαπάει την ομάδα και είναι κοντά της σε κάθε περίπτωση.  Έχουμε βελτιωθεί αρκετά σε αγωνιστικό επίπεδο χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχουμε πιάσει «ταβάνι» γιατί πιστεύω ότι αυτή η ομάδα έχει ακόμη να δώσει πολλά. Αύτη η βελτίωση φαίνεται ότι είναι σημαντική και φαίνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι. Αυτά είναι τα θετικά. Στα αρνητικά θα βάλω μόνο το γεγονός ότι δώσαμε κάποια δικαιώματα, παραπάνω από όσο έπρεπε, για τα παιχνίδια μέσα στην έδρα μας. Δεν μπορώ να πω αυτή τη στιγμή το λόγο αλλά δυστυχώς κάτι τέτοιο έχει συμβεί. Ελπίζω ότι αυτό στην προκειμένη περίπτωση, την Τετάρτη, δεν θα παίξει κανένα ρόλο».

-Ποια είναι η εικόνα που υπάρχει για τον Άρη;

«Όλοι ξέρουμε ότι ο Άρης διαθέτει ένα ποιοτικό ρόστερ με παίκτες που προέρχονται από ανώτερες κατηγορίες και κυρίως έπαιξαν στην σούπερ λίγκα. Μια ομάδα με πολλά δυνατά σημεία που όμως, όπως κάθε άλλο αντίπαλο, δεν την φοβόμαστε αλλά την σεβόμαστε. Θα την κοιτάξουμε στα μάτια, θα πάμε το παιχνίδι στα ίσα και στόχος μας θα είναι η νίκη.

Δεν νομίζω ότι αυτός ο Άρης με το πλούσιο μπάτζετ που διαθέτει φοβίζει κάποιον στην Δόξα, Παίκτη, προπονητή ή διοικητικό παράγοντα. Σίγουρα, το είπα και πριν, τρέφουμε σεβασμό για αυτή την ομάδα και για την ιστορία της, αλλά μέχρι εκεί. Φόβος δεν υπάρχει, μόνο σεβασμός».

-Η νίκη για την Δόξα είναι θέμα αξιοπρέπειας;

«Η νίκη για την Δόξα, ειδικά σε αυτή την κατηγορία, είναι θέμα αξιοπρέπειας σε κάθε αγώνα. Η νίκη για την Δόξα είναι ο στόχος σε κάθε παιχνίδι, ανεξάρτητα με το όνομα του αντιπάλου. Από εκεί και πέρα ποδόσφαιρο παίζουμε και είμαστε δύο ομάδες που δεν μας αρμόζει να βρισκόμαστε στη τρίτη κατηγορία αλλά στην πρώτη. Έπαιξα με την Δόξα, φορώντας την φανέλα της στην πρώτη κατηγορία και θέλω να το επαναλάβω. Εμείς την Τετάρτη πάμε για το καλύτερο και ελπίζω να το πετύχουμε μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή».

-Υπάρχει μια διαφορά δώδεκα βαθμών, αυτή η διαφορά κατά πόσο αντικατοπτρίζει την δυναμικότητα των δύο ομάδων;

«Το είπα ξανά, δώσαμε πολλά δικαιώματα και έτσι εμείς επιτρέψαμε να δημιουργηθεί αυτή η διαφορά των δώδεκα βαθμών. Από μόνοι μας αδικήσαμε τους εαυτούς μας. Αυτή η ομάδα που έχουμε δεν είναι για να έχει διαφορά δώδεκα βαθμών από την πρώτη θέση στον βαθμολογικό πίνακα. Τώρα το αν υπάρχει μεταξύ μας τέτοια διαφορά, αγωνιστικά και παικτικά, που να δικαιολογεί μια τέτοια βαθμολογική διαφορά, αυτό είναι κάτι που θα το δούμε την Τετάρτη. Αυτή τη στιγμή, έχοντας εικόνα για τον αντίπαλο μόνο από το βίντεο, δεν νομίζω ότι μπορούμε να πούμε πολλά παραπάνω. Μετά το παιχνίδι όμως μπορούμε να μιλήσουμε και να κάνουμε τον απολογισμό μας».

-Αγωνιστικά, από την σημερινή Δόξα, τι μπορεί να περιμένει ο κόσμος της ομάδας

«Αγωνιστικά ο κόσμος μπορεί να περιμένει να δει την ομάδα να μην τα παρατάει σε καμιά περίπτωση, όση και αν είναι η διαφορά βαθμών από τον Άρη. Εμείς θα συνεχίσουμε να κυνηγάμε το καλύτερο για την ομάδα και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο. Εμείς οι ίδιοι είμαστε που έχουμε απομακρύνει κάποιους, εμείς οι ίδιοι είμαστε που θα τους φέρουμε πίσω. Αδικήσαμε κατά πολύ τους εαυτούς μας χάνοντας βαθμούς σε παιχνίδια που δεν έπρεπε να έχουμε την οποιαδήποτε βαθμολογική απώλεια. Παιχνίδια που έπρεπε να τα είχαμε τελειώσει από το πρώτο ημίχρονο. Θεωρώ ότι όλα είναι λογικό που συμβαίνουν. Ο κόσμος της Δόξας, οι δραμινοί, έχουν συνηθίσει την ομάδα στις μεγαλύτερες κατηγορίες και εξ αιτίας αυτού απογοητεύονται αρκετά εύκολα. Στο χέρι μας είναι να τους ξαναφέρουμε πίσω. Προς το παρών κυνηγάμε την νίκη σε κάθε ένα από τα παιχνίδια που έχουμε μπροστά και στο τέλος θα κάνουμε το ταμείο, τον απολογισμό για να δούμε τι καταφέραμε».

To Top