Γκαρμπαχόσα: «Οι ΝΒΑερ θέλουν να παίξουν στο τρίτο «παράθυρο»

Όχι μόνο με παίκτες Ευρωλίγκας, αλλά και το ΝΒΑ υπολογίζει πως θα εμφανιστεί η Ισπανία στο τρίτο «παράθυρο» των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 ο πρόεδρος της ομοσπονδίας της χώρας, Χόρχε Γκαρμπαχόσα.

Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague;

Ο πρώην παίκτης και νυν παράγοντας του ισπανικού μπάσκετ επεσήμανε: “Μιλάμε με τους παίκτες και τους ατζέντηδές τους, όμως εκτός από αυτούς το θέμα είναι αυτοί που αγωνίζονται στο εξωτερικό, όπως για παράδειγμα ο Σέρχιo Ροντρίγκεζ, όμως όλοι μας λένε πως θέλουν να συμμετάσχουν στην εθνική ομάδα.

Βέβαια είμαστε ακόμα στον Μάρτιο και μιλάμε για τον Ιούνιο. Υπάρχουν ακόμα στο ενδιάμεσο τρεις μήνες και πολλά μπορούν να συμβούν, αυτό που εμείς ευχόμαστε από την πλευρά μας είναι υγεία και όταν έρθει η ώρα τις επιλογής να είναι όλοι διαθέσιμοι, έτσι ώστε να επιλεχθούν οι καλύτεροι 12.

Ο Ρούμπιο έχει ήδη πει πως το να παίζεις για την εθνική είτε σε κάποιο παράθυρο είτε στο Παγκόσμιο Κύπελλο είναι τιμή. Θα μελετήσουμε την κάθε περίπτωση παίκτη ξεχωριστά.

Και το λέω αυτό διότι για παράδειγμα δεν μπορούμε να μιλήσουμε με τον ίδιο τρόπο για τον Πάου Γκασόλ, ο οποίος είναι ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία μας και με τον ίδιο παίκτη σε ένα νεαρό.

Εννοείται πως εάν αισθάνεται έτοιμος ο Πάου, μπορεί να είναι στην δωδεκάδα. Θέλουμε ο Σέρχιο Σκαριόλο να έχει τις καλύτερες δυνατές επιλογές».

 

To Top