ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γκασόλ: «Αν οι παίκτες υποφέρουν, θα υποφέρουν και οι διοργανώσεις»

Ο Παού Γκασόλ μίλησε με ειλικρίνεια για τα «παράθυρα» της FIBA και υποστήριξε πως οι σχέσεις της με την Euroleague είναι σε τεντωμένο σχοινί και μπορούν να δημιουργήσουν σοβαρές επιπτώσεις στον χώρο του μπάσκετ.

Ο Παού Γκασόλ παραχώρησε συνέντευξη στο ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων EFE και ρωτήθηκε για την διαμάχη της Euroleague με την FIBA και αναφέρθηκε στα «παράθυρα» των εθνικών ομάδων που όρισε η δεύτερη.

Ο Ισπανός σέντερ είπε με απόλυτη ειλικρίνεια την γνώμη του: «Υποθέτω πως τα “παράθυρα” θα δημιουργήσουν τις εντάσεις τους και θα δούμε πως θα επιλυθούν αυτές οι διαφορές. Προσπαθούν να εξαναγκάσουν η μία την άλλη, αλλά και όλους, για το ποιος μπορεί να κάνει πιο πολλά και να πάρει μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα. Ο καθένας “χτυπάει” εκεί που μπορεί και αυτό μπορεί να είναι επικίνδυνο για το ίδιο το παιχνίδι, γιατί πλήττονται οι βάσεις και στο τέλος οι αθλητές είναι εκείνοι που θα υποφέρουν, με αποτέλεσμα να υποφέρουν και οι διοργανώσεις και όλοι.

Αυτό το τεντωμένο σχοινί μπορεί να κοπεί και να υπάρξουν πιο σοβαρά προβλήματα. Κάποιοι από εμάς θα είμαστε στις ΗΠΑ και θα συνεχίζουμε την καριέρα μας, αλλά οι παίκτες στην Ευρώπη μπορεί να υποφέρουν, ειδικά τώρα που η Euroleague έχει αυξήσει τα παιχνίδια της και χρειάζεται περισσότερη δύναμη. Ας δούμε πως θα επιβιώσουν οι εγχώριες λίγκες, είναι μία πρόκληση που πρέπει να αντιμετωπίσει ο καθένας και όλοι πρέπει να νοιάζονται πρωτίστως για τον παίκτη, γιατί διαφορετικά μπορεί να υπάρξει μεγάλο πρόβλημα».

 

To Top