Γκιγκς: “Μπορεί να φτάσει 20 χρόνια χωρίς τίτλο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ”

Τον φόβο ότι ενδέχεται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να χρειαστεί να περάσει ακόμα και μία 20ετία χωρίς τον τίτλο της Premier League βαδίζοντας στα χνάρια της Λίβερπουλ, εξέφρασε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής ο Ράιαν Γκιγκς.

Ο Ράιαν Γκιγκς κατέκτησε 13 πρωταθλήματα Αγγλίας κατά τη διάρκεια της μεγαλειώδους παρουσίας του στο Ολντ Τράφορντ ως ποδοσφαιριστής και σε αυτό το διάστημα, ένα πράγμα είναι σίγουρο πως δεν είδε ποτέ: την Λίβερπουλ να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια στο Νησί.

Εδώ και λίγους μήνες ωστόσο, η κατάρα των 30 χρόνων χωρίς τον τίτλο της Premier League έσπασε με εκκωφαντικό τρόπο από τους κόκκινους του Μέρσεϊσαϊντ και πολλοί φίλοι των κόκκινων διαβόλων ανησυχούν πλέον μήπως ήρθε η δική τους ώρα για να μείνουν για πολύ καιρό μακριά από την κορυφή.

Αυτό το φοβάται και ο Γκιγκς, με τον νυν τεχνικό της εθνικής Ουαλίας να παραδέχεται σε συνέντευξή του, καλεσμένος του Τζέιμι Κάραγκερ, πως είναι πιθανό η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να περάσει ακόμα και 20 χρόνια χωρίς τον τίτλο της Premier League με βάση το πως έχουν διαμορφωθεί τώρα οι ισορροπίες στο Νησί.

“Ναι, ανησυχώ 100% για αυτό. Μπορεί να περάσουν 15,20 χρόνια ιχωρίς να το καταλάβεις, ειδικά εάν μείνουν για καιρό στις ομάδες τους ο Γιούργκεν Κλοπ και ο Πεπ Γκουαρδιόλα.

Έχουν οικονομική δυνατότητα και τους παίκτες οπότε θα πρέπει να σκεφτόμαστε την Λίβερπουλ που είχε πάρει προηγούμενη φορά το πρωτάθλημα το 1990 και πίστευαν πως θα το πάρουν σύντομα”, δήλωσε αρχικά ο Γκιγκς, και συνέχισε με νόημα:

“Ακόμα και στον Κλοπ πήρε 4,5 χρόνια για να το κατακτήσει, παίρνει καιρό. Θα πρέπει να σκεφτούμε τι έκανε ο Κλοπ. Βελτίωνε κάθε χρόνο την ομάδα ή κατακτούσε ένα τρόπαιο όπως το Champions League και έπειτα είδαμε την βελτίωσή τους αλλά και την πίεση να φεύγει σιγά σιγά από πάνω τους.

Σε εμάς, για τον κάθε προπονητή που έρχεται και τον κάθε νέο παίκτη, τον αντιμετωπίζουμε ως τον άνθρωπο που θα μας οδηγήσει ξανά στον τίτλο και δεν είναι έτσι τα πράγματα πάντα”.

To Top