Γκμοχ για την πρόσληψη Σάντος στην Πολωνία: «Είμαι στεναχωρημένος»!

Ο Φερνάντο Σάντος θα είναι ο νέος προπονητής της εθνικής Πολωνίας, με την ομοσπονδία της χώρας να βλέπει στο πρόσωπο του Πορτογάλου τεχνικού τον κατάλληλο, προκειμένου να οδηγήσει την ομάδα στις επόμενες μεγάλες διοργανώσεις. Ωστόσο, ο Σάντος δεν είναι για όλους ιδανική επιλογή…

Ο Γιάτσεκ Γκμοχ σε δηλώσεις του τόνισε ότι χαίρεται, που ένας τόσο γνωστός προπονητής, θα αναλάβει την πολωνική ομάδα. «Ωστόσο, λυπάμαι που ένας Πολωνός δεν είναι προπονητής της εθνικής ομάδας και δεν προπονεί τους συμπατριώτες του», πρόσθεσε ο πρώην τεχνικός!

Ο 84χρονος είναι της άποψης ότι Πολωνοί προπονητές πρέπει να ενταχθούν στο επιτελείο του Σάντος. Και υπέδειξε ως υποψήφιους «δύο εξαιρετικούς προπονητές ομάδων νέων». Πιθανότατα εννοούσε τον προπονητή της ομάδας U-21, Μίχαλ Πρόμπιερζ, και τον φροντιστή της ομάδας U-19, Μάρτσιν Μπρος.

Να προσθέσουμε ότι η απασχόληση Πολωνού προπονητή στο επιτελείο ήταν μια από τις προϋποθέσεις του προέδρου της ομοσπονδίας.

Ο Σάντος θα κάνει ντεμπούτο στις 24 Μαρτίου, όταν οι Πολωνοί θα αντιμετωπίσουν την Τσεχία στο πλαίσιο των προκριματικών του Euro 2024. Τρεις μέρες αργότερα, θα δώσουν εντός έδρας αγώνα με την Αλβανία. Αντίπαλοι στον όμιλο της Πολωνίας είναι επίσης οι Νήσοι Φερόε και η Μολδαβία.

To Top