Γκουαρδιόλα: “Έκανα αλλαγή τον Χάαλαντ στο τρίτο γκολ για να μη σπάσει το ρεκόρ του Μέσι στο FA Cup”

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι από την αρχή της σεζόν όμως αυτό που έχει συμβεί τα τελευταία 24ωρα ξεπερνάει κάθε φαντασία, με τον Νορβηγό να σημειώνει πέντε γκολ απέναντι στη Λειψία στο Champions League και άλλα τρία κόντρα στην Μπέρνλι για το Κύπελλο Αγγλίας.

Πέρα από το γεγονός ότι μετράει 8 γκολ μέσα σε τέσσερα 24ωρα και 41 συνολικά από την αρχή της σεζόν, το εκπληκτικό στην περίπτωσή του είναι πως και στα δύο τελευταία παιχνίδια δεν έμεινε μέχρι το φινάλε, με τον Πεπ Γκουαρδιόλα να τον κάνει αλλαγή τόσο με τους Γερμανούς όσο και με την ομάδα της Championship λίγο μετά το 60ο λεπτό.

Μάλιστα, στον αγώνα με τους “ταύρους” ο Χάλαντ είχε την ευκαιρία να γράψει ιστορία αν έμενε παραπάνω, αφού με ένα γκολ θα έφτανε τα έξι στο ματς και θα γινόταν ο μοναδικός στην ιστορία του Champions League με τέτοιο ρεκόρ (τώρα το μοιράζεται με τους Λιονέλ Μέσι και Λουίζ Αντριάνο), γεγονός που έκανε αρκετούς να αναρωτηθούν ποια ήταν τα κίνητρα του Καταλανού για να τον αντικαταστήσει.

Φυσικά, ο Γκουαρδιόλα δεν άφησε τα συγκεκριμένα σενάρια να “πέσουν κάτω” και φρόντισε να απαντήσει στο φινάλε του αγώνα με την Μπέρνλι, επιστρατεύοντας το χιούμορ του.

“Σκόραρε οκτώ γκολ μέσα σε τέσσερις ημέρες. Εγώ έπαιξα 11 χρόνια στην Μπαρτσελόνα και πέτυχα 11 γκολ, αυτό που έκανε ήταν εκπληκτικό.

Τον έκανα αλλαγή σήμερα στα τρία γκολ για να μην σπάσει το ρεκόρ του Μέσι στο Κύπελλο Αγγλίας. Αυτός ήταν ο λόγος που τον έκανα αλλαγή”, δήλωσε περιχαρής ο Γκουαρδιόλα, για να βρει λίγη ώρα αργότερα στα αποδυτήρια τον Χάαλαντ και να του θυμίσει πως έβαλε 8 γκολ σε 4 ημέρες ενώ ο ίδιος ως παίκτης χρειάστηκε 11 χρόνια καριέρας στην Μπαρτσελόνα για να πετύχει ισάριθμα γκολ.

To Top