Γκουαρδιόλα: “Έχω τεράστιο σεβασμό για την Γιουνάιτεντ και τον Τεν Χαχ, περιμένω πάντα το καλύτερο από αυτούς”

Η Σίτι κουβαλάει την ταμπέλα του φαβορί σε ακόμη ένα ντέρμπι με την Γιουνάιτεντ έχοντας τον Πεπ Γκουαρδιόλα στον πάγκο της, όμως ο Καταλανός έσπευσε να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στους παίκτες του ενόψει του ντέρμπι του Μάντσεστερ.

Η Μάντσεστερ Σίτι διέλυσε εκτός έδρας την Λούτον με 6-2, με τα πέντε γκολ του Χάλαντ και τις τέσσερις ασίστ του Ντε Μπρόινε, γεγονός που της ανέβασε και άλλο την ψυχολογία ενόψει του μεγάλου ντέρμπι της πόλης με την Γιουνάιτεντ, στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της Premier League.

Στο κυριακάτικο ματς (03/03, 17:30, Novasports Premier League, LIVE από το SPORT24) που θα γίνει στο “Έτιχαντ” η τρεμπλούχος και πρωταθλήτρια Αγγλίας των τριών τελευταίων ετών έχει τον πρώτο λόγο απέναντι στην 6η της βαθμολογίας, συμπολίτισσά της, με τον Πεπ Γκουαρδιόλα να τονίζει ωστόσο στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής (01/03) το πόσο πολύ εκτιμά τους κόκκινους διαβόλους.

“Πάντα περιμένω τα καλύτερα από αυτούς. Ξέρουν οι παίκτες μου. Δεν λέω ούτε μία λέξη για τους αντιπάλους, τους σέβομαι πάρα πολύ. Όταν κάνω σχόλια, ο κόσμος λέει “Ο Πεπ λέει…” και δεν είναι πρόθεσή μου. Τεράστιος σεβασμός για τον οργανισμός και τον Έρικ

Ήταν καλοί με τον Ζοζέ (Μουρίνιο) και με τον Όλε (Γκούναρ Σόλσκιερ), πάλευαν, ήταν πάντα εκεί. Έχουν πάντα απαιτήσεις, όταν παίζουν καλά νικούν. Έχουν σταθερότητα, έχουν χάσει μόλις μία φορά μέσα στο 2024″, τόνισε αρχικά για το ντέρμπι της πόλης ο Καταλανός, για να αναφερθεί κατόπιν στην κυριαρχία της Σίτι στο αγγλικό ποδόσφαιρο εδώ και μία δεκαετία.

“Τη δεκαετία του ’80 ήταν η Λίβερπουλ, αυτήν του ’90 ήταν η Γιουνάιτεντ. Την τελευταία δεκαετία είναι η Σίτι. Στα τελευταία 50-60 χρόνια δεν υπήρχε μόνο μία ομάδα για να κυριαρχεί. Εμείς προσπαθούμε να επεκτείνουμε την κυριαρχία μας για όσα περισσότερα χρόνια γίνεται.

Δεν τα κατάφερα μόνος μου, αυτή η επιτυχία της ομάδας δεν εξαρτάται από τον προπονητή. Εάν αυτό πιστεύει ο κόσμος, κάνει λάθος. Εάν το πιστεύουν οι αντίπαλοι, κάνουν μεγάλο λάθος. Είναι η ιεαρχία, όλοι οι άνθρωποι δουλεύουν. Εγώ έχω ανάμειξη αλλά δεν είμαι μόνος…”

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου ο Πεπ Γκουαρδιόλα αναφέρθηκε και στον τραυματισμό του Τζακ Γκρίλις που τον ανάγκασε να αποχωρήσει κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους του αγώνα με την Λούτον, με τον προπονητή της Σίτι να επιβεβαιώνει πως ο Άγγλος διεθνής μεσοεπιθετικός δεν θα χάσει μόνο το ντέρμπι με την Γιουνάιτεντ αλλά θα μείνει εκτός δράσης για πάνω από τρεις εβδομάδες.

 

To Top