Γκουαρδιόλα από το… 2012: «Τον Μέσι δεν τον βγάζεις από το ματς…»

Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο το τόλμησε, ήρθε αντιμέτωπος με την δυσαρέσκεια του Μέσι όταν τον έκανε αλλαγή και φαίνεται ότι δεν είχε προσέξει τα προ πολλών ετών λόγια του Πεπ Γκουαρδιόλα…

Ο Λιονέλ Μέσι από το βράδυ της Κυριακής είναι ένα από τα κυριότερα θέματα συζήτησης στο ποδόσφαιρο μετά την αλλαγή και την αντίδρασή του προς τον Ποτσετίνο, όπως επίσης και για το γεγονός πως δεν χάρηκε ιδιαίτερα με την μεγάλη ανατροπή και τη νίκη (2-1) της Παρί επί της Λιόν.

Ο Ποτσετίνο υπερασπίστηκε την επιλογή του τονίζοντας πως ένας προπονητής οφείλει να γνωρίζει ότι θα ζήσει με τις αποφάσεις του είτε αυτές βγάλουν σε κάτι καλό, είτε όχι.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα, πίσω στο 2012 και έχοντας καταφέρει να πανηγυρίσει στη Μπαρτσελόνα με τον Μέσι κάθε τίτλο που υπήρχε, είχε κληθεί να τοποθετηθεί αναφορικά με την κατάσταση που επικρατούσε στην εθνική ομάδα της Αργεντινής με τον ηγέτη της «αλμπισελέστε» και τον Σαμπέγια.

Ο τότε ομοσπονδιακός κόουτς είχε βγάλει από παιχνίδι τον Μέσι και ο Γκουαρδιόλα είχε αναφέρει: «Γενικά πρέπει να λες πολύ λίγα πράγματα στον Μέσι. Πρέπει να τον προστατεύεις στο γήπεδο μαζί με τους παίκτες που ξέρεις ότι του κάνουν τη ζωή πιο εύκολη για να πετύχει αυτό που πρέπει.

Πρέπει ν’ ακους πολύ προσεκτικά όσα έχει να σου πει ο Μέσι και να μην ξεχνάς πως ποτέ δεν τον βγάζεις από το ματς. Ακόμα κι αν είναι στα τελευταία λεπτά, δεν τον βγάζεις ποτέ, ούτε για το χειροκρότημα από τον κόσμο».

To Top