Γκουαρδιόλα: “Αυτά που κάνει ο Χάλαντ δεν τα διδάχτηκε από μένα, γεννήθηκε με αυτά τα ένστικτα”

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα αποθέωσε τον Έρλινγκ Χάλαντ μετά από την εντυπωσιακή του εμφάνιση στο 6-3 της Σίτι επί της Γιουνάιτεντ, τονίζοντας πως αντίστοιχα κατορθώματα είχε να επιδείξει και σε Νορβηγία, Αυστρία και Γερμανία όπου είχε αγωνιστεί.

Ο Έρλινγκ Χάλαντ έχει συνδεθεί με τα αντίπαλα δίχτυα από την αρχή της σεζόν και αρνείται να σταματήσει, με το χατ-τρικ του απέναντι στην Γιουνάιτεντ (τρίτο στα ισάριθμα τελευταία εντός έδρας ματς των μπλε του Μάντσεστερ) να φέρνει την επιθετική του συγκομιδή με την Σίτι στα 17 γκολ σε 11 ματς σε όλες τις διοργανώσεις (14 γκολ σε 8 ματς Premier League).

“Το έχω πει πολλές φορές και θα το πω ξανά, αυτά που κάνει τώρα ο Έρλινγκ, τα έκανε στην Νορβηγία, στην Αυστρία και στην Γερμανία. Η ποιότητα που έχουμε δίπλα του τον βοηθάει να σκοράρει αλλά αυτά που κάνει δεν του τα έχω διδάξει εγώ.

Έχει εκπληκτικά ένστικτα. Προέρχεται από τη μητέρα και τον πατέρα του. Έχει γεννηθεί με αυτό”, τόνισε ο Πεπ Γκουαρδιόλα στη συνέντευξη Τύπου μετά από το ντέρμπι του Μάντσεστερ, ενώ σε ερώτηση για το αν είναι ο κορυφαίος φορ με τον οποίο έχει συνεργαστεί στη μέχρι τώρα προπονητική καριέρα του, είπε:

“Έχω συνεργαστεί με εκπληκτικούς επιθετικούς στην καριέρα μου. Αυτό που μου άρεσε ήταν πως είχε συμμετοχή στην τελευταία περίοδο του αγώνα Θέλω από αυτόν να έχει συμμετοχή. Έγινε παίκτης για να βάζει γκολ αλλά τον θέλω σε επαφή με τη μπάλα.

Μου αρέσει να δίνει μέρος σε αυτές τις καταστάσεις. Αλλά φυσικά θα πρέπει να βάζει τη μπάλα στα δίχτυα, ως φανταστικός παίκτης που είναι”.

To Top