Γκουαρδιόλα για τις κατηγορίες της Σίτι: “Μας έχουν ήδη καταδικάσει, πεπεισμένος ότι θα είμαστε αθώοι”

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα ρωτήθηκε για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει η Μάντσεστερ Σίτι για τυχόν παραβάσεις του FFP εκφράζοντας την πεποίθησή του πως η ομάδα του θα αθωωθεί.

Η έρευνα της Premier League για τυχόν παραβάσεις του FFP από την Μάντσεστερ Σίτι ολοκληρώθηκε και η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα αντιμετωπίζει κατηγορίες για παραβάσεις για όλες τις σεζόν από το 2009 έως και το 2018.

Σύμφωνα με τους Times, η Σίτι μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με αφαίρεση βαθμών, ακόμα και αποβολή από το πρωτάθλημα. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα στη συνέντευξη Τύπου για το παιχνίδι με την Άστον Βίλα ρωτήθηκε για τις κατηγορίες.

Ο Ισπανός προπονητής τόνισε πως άπαντες φέρονται στη Σίτι σαν να έχει ήδη καταδικαστεί και εξέφρασε την πεποίθησή του πως η ομάδα του θα αθωωθεί.

“Η πρώτη μου σκέψη είναι ότι ήδη έχουμε καταδικαστεί. Είναι το ίδιο που συνέβη με την UEFA, μας έχουν καταδικάσει. Το κλαμπ απέδειξε ότι ήμασταν εντελώς αθώοι. Ξέρετε σε ποια πλευρά είμαι.

Είμαστε τυχεροί που ζούμε σε μία χώρα, όπου όλοι είναι αθώοι μέχρι να αποδειχθούν ένοχοι. Φαίνεται πως ήδη έχουμε καταδικαστεί. Δεν ξέρω τι πρόκειται να συμβεί. Νομίζω πως έχουμε καλούς δικηγόρους, οι οποίοι θα αμυνθούν της θέσης μας. Θα δούμε τι θα αποφασίσει ο δικαστής και η Premier League.

Από το κλαμπ μας μιλούν. Έχουμε προπονηθεί κανονικά για να είμαστε έτοιμοι κόντρα στην Άστον Βίλα. Τα τελευταία χρόνια ήταν για εμάς, για τους οπαδούς μας. Το δικαστήριο θα αποφασίσει τι θα γίνει. Είμαι πεπεισμένος ότι θα είμαστε αθώοι” ανέφερε συγκεκριμένα.

Σε ερώτηση που έγινε για το τι θα συμβεί σε περίπτωση υποβιβασμού της Σίτι απάντησε λέγοντας πως θα επιστρέψουν παλιοί παίκτες των πολιτών: “Θα επιστρέψουμε. Θα πάρουμε τον Πολ Ντίκοβ και τον Μάικ Σάμερμπι και θα επιστρέψουμε”.

Ακόμη υπογράμμισε πως δεν αποχωρεί από την ομάδα του: “Δεν φεύγω από αυτή τη θέση. Θέλω να μείνω περισσότερο από ποτέ. Μετά από πολλά πολλά χρόνια στην Premier League δεν θέλω να φύγω”.

Μάλιστα κατηγόρησε και την Premier League. “Φυσικά, οι κατηγορίες καθοδηγούνται από την Premier League. Γιατί; Ρωτήστε τον πρόεδρο, τον CEO, τον Ντάνιελ Λέβι και ρωτήστε τους”.

Τέλος δήλωσε: “Απέναντι σε 90 ομάδες είμαστε μόνοι. Πρέπει να νικήσουμε την Άστον Βίλα, όπως κάνουμε πάντα. Καμία από τις 19 ομάδες δεν θα μας βοηθήσει. Κατακτήσαμε την Premier League πέρσι στον αγωνιστικό χώρο. Αφήστε μας να αμυνθούμε. Εάν γίνει θα το αποδεχθούμε. Αλλά όπως και στην UEFA, θα αμυνθούμε”.

To Top