Γκουαρδιόλα: «Δεν έχει κλονιστεί η αυτοπεποίθησή μας»

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα δήλωσε ότι η ήττα με 3-1 από την Λίβερπουλ στο Community Shield το Σάββατο, δεν έχει κλονίσει την αυτοπεποίθησή του, ούτε την πίστη του ότι η Μάντσεστερ Σίτι θα υπερασπιστεί τον τίτλο της Premier League.
Τα γκολ από τους Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ, Μοχάμεντ Σαλάχ και Ντάρβιν Νούνιες βοήθησαν την Λίβερπουλ να σηκώσει το πρώτο τρόπαιο της σεζόν στο King Power Stadium, με το νέο μεταγραφικό απόκτημα, Χουλιάν Άλβαρεζ να σκοράρει για τη Σίτι.

«Δεν υπάρχει λόγος να μην έχουμε αυτοπεποίθηση», είπε ο Γκουαρδιόλα στους δημοσιογράφους και πρόσθεσε:

«Κανένας λόγος. Αυτά που έχουν κάνει αυτά τα παιδιά, όχι μόνο στην Premier League, αλλά και στα εγχώρια κύπελλα και στην Ευρώπη τα λένε όλα. Δεν ξέρω τι θα γίνει αυτήν την σεζόν, αλλά είμαι σίγουρος ότι ξέρω αυτά τα παιδιά. Δεν αμφιβάλω ούτε για ένα δευτερόλεπτο. Πριν από μερικές ημέρες παίξαμε με την Μπάγερν Μονάχου και κάναμε πολύ καλή εμφάνιση και κόντρα στη Λίβερπουλ κάναμε πολύ καλά πράγματα. Δεν νιώθω ότι είμαστε μακριά».

Ο Γκουαρδιόλα άφησε τον Κάλβιν Φίλιπς στον πάγκο, αλλά είπε ότι ο Άγγλος διεθνής, ο οποίος αποκτήθηκε από τη Λιντς έναντι 45 εκατομμυρίων λιρών (περίπου 53,6 εκατομμύρια ευρώ), θα ενσωματωθεί σταδιακά στην ομάδα.

«Έχει αυτοπεποίθηση και είναι έτοιμος να παίξει», είπε ο Γκουαρντιόλα και συνέχισε: «Ήλθε μόλις πριν από τρεις εβδομάδες και έχουμε τους Ροντρι, Μπερνάρντο Σίλβα και Ιλκάι Γκουντογκάν που γνωρίζουν ήδη το παιχνίδι μας. Αλλά βήμα προς βήμα θα τα καταφέρει. Θα μας βοηθήσει σε πολλά παιχνίδια».

Η Σίτι αρχίζει την προσπάθειά της για την κατάκτηση του τρίτου συνεχόμενου τίτλου στην Premier League, κόντρα στην Γουέστ Χαμ στο Λονδίνο, στις 7 Αυγούστου.

To Top