Γκουαρδιόλα: “Η Νιούκαστλ είναι εκπληκτική ομάδα, έχουμε ανάγκη από τέτοιες προκλήσεις”

Η Μάντσεστερ Σίτι σάρωσε πέρυσι τα πάντα στο πέρασμά της, κατακτώντας νταμπλ στην Αγγλία και Champions League και την περασμένη Τετάρτη (16/8) έδειξε πως το τρεμπλ θα έχει και συνέχεια, επικρατώντας στα πέναλτι της Σεβίλλης στο “Καραϊσκάκης” και κάνοντας δικό της για πρώτη φορά στην ιστορία της το ευρωπαϊκό Super Cup.

Ωστόσο, οι αγωνιστικές υποχρεώσεις “τρέχουν” για τους πολίτες και αυτό αποτυπώνεται ανάγλυφα στο καλεντάρι, αφού το βράδυ του Σαββάτου (19/8, 22:00, Novasports Premier League) υποδέχεται στο “Έτιχαντ” την Νιούκαστλ για την 2η αγωνιστική της Premier League.

Το συγκεκριμένο ματς αποτελεί ένα πολύ δυνατό τεστ για τους πρωταθλητές με δεδομένη την μεγάλη πρόοδο που έχει σημειώσει το σύνολο του Έντι Χάουι εδώ και έναν χρόνο (τερμάτισε 4η πέρυσι και εξασφάλισε συμμετοχή στους ομίλους του Champions League), με τον Πεπ Γκουαρδιόλα να μην κρύβει μάλιστα την ανυπομονησία του για πολλούς λόγους.

“Αυτή είναι η πρώτη φορά που θα είμαστε όλοι μαζί μετά από την κατάκτηση του FA Cup, μετά από τον τελικό του Champions League απέναντι στην Ίντερ, μετά από την Σεβίλλη. Επιστρέφουμε σπίτι μας και ελπίζουμε να γιορτάσουμε όλοι μαζί.

Χρειαζόμαστε τους οπαδούς μας περισσότερο από ποτέ. Ελπίζουμε να έχουμε ένα γεμάτο στάδιο απ έναντι στην Νιούκαστλ. Μείνετε μαζί μας, επειδή δεν είμαστε στην καλύτερη στιγμή μας.

Ειδικά στις άσχημες στιγμές μας, μείνετε μαζί μας επειδή χρειαζόμαστε τον θόρυβο και την υποστήριξή σας”, τόνισε στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής (18/8) ο Καταλανός, και πρόσθεσε:

“Χρειαζόμαστε τέτοιου είδους προκλήσεις, όπως αυτή με την την Νιούκαστλ. Αντιμετωπίζουμε δυσκολίες με τους τραυματισμούς που έχουμε, με το πρόγραμμα. Είνια μία πρόκληση για μας όπου πρέπει να κάνουμε ένα βήμα προς τα εμπρός.

Θα παίξουμε απέναντι σε μία εκπληκτική ομάδα. Είναι ομάδα Champions League, πολύ καλή. Έχουν καλές μεταβάσεις, καλή ανάπτυξη. Θα είναι σπουδαίο τεστ. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως είμαστε η ομάδα που όλοι θέλουν να νικούν”.

To Top