Γκουαρδιόλα: Κερδίσαμε το πιο δύσκολο πρωτάθλημα

Πρωταθλήτρια Αγγλίας είναι από το βράδυ της Τρίτης η Μάντσεστερ Σίτι. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα κατέκτησε τον τρίτο τίτλο του στην Premier League, χαρακτηρίζοντάς τον ως τον πιο δύσκολο.

«Αυτή ήταν μια σεζόν κι ένας τίτλος της Premier League που δεν μοιάζει με κανέναν άλλο. Ήταν το πιο δύσκολο πρωτάθλημα. Θα θυμόμαστε πάντα αυτή τη σεζόν για τον τρόπο που κερδίσαμε. Είμαι τόσο περήφανος που είμαι ο προπονητής αυτής της ομάδας.

Είναι τόσο ξεχωριστοί. Για να περάσουμε αυτή τη σεζόν -με όλους τους περιορισμούς και τις δυσκολίες που έχουμε αντιμετωπίσει- και να δείξουμε τη συνέπεια που έχουμε, ήταν κάτι αξιοσημείωτο και αξιοθαύμαστο» τόνισε ο Γκουαρδιόλα πλέκοντας το εγκώμιο των παικτών του.

Και πρόσθεσε ο Ισπανός τεχνικός: «Είναι ασταμάτητοι. Κάθε μέρα είναι εκεί, αγωνίζονται για την επιτυχία, προσπαθούν πάντα να είναι καλύτεροι. Ήταν τόσο, τόσο ανθεκτικοί. Αυτό ισχύει εξίσου για κάθε μέλος του προσωπικού μας, το οποίο έχει εργαστεί ακούραστα για να διασφαλίσει ότι οι παίκτες μας, είναι πλήρως εξοπλισμένοι για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις και τις νέες ρουτίνες σε μια τόσο ταραγμένη χρονιά.

Στην αρχή κάθε σεζόν, η Premier League είναι ο πιο σημαντικός τίτλος για εμάς. Πρέπει να είσαι εκεί κάθε τρεις μέρες, παίζοντας όλους τους αντιπάλους εντός και εκτός. Μόνο όταν είσαι ο καλύτερος, από εβδομάδα σε εβδομάδα, μπορείς να κερδίσεις αυτή τη διοργάνωση. Είναι τεράστια επιτυχία», ήταν τα λόγια του Γκουαρδιόλα.

Ωστόσο, η σεζόν δεν τελείωσε για την Μάντσεστερ Σίτι. Υπάρχει και ο τελικός του Champions League της 29ης Μαΐου με αντίπαλο την Τσέλσι. Έναν τίτλο που θέλει να κατακτήσει ο Πεπ.

To Top