Γκουαρδιόλα: «Με εκνεύρισαν οι τακτικές μου, δοκίμασα κάτι καινούριο και ήταν απαίσιο»

Η Μάντσεστερ Σίτι συντήρησε την παράδοση της τελευταίας επταετίας και πήρε σπουδαία νίκη στο ντέρμπι κορυφής κόντρα στην Άρσεναλ, καθαρίζοντας την υπόθεση «τρίποντο» στο β’ μέρος με τα γκολ των Γκρίλις και Χάαλαντ.

Χρειάστηκε, βέβαια, η αναπροσαρμογή πλάνων του Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος μιλώντας στο post-game show της αγγλικής συνδρομητικής τηλεόρασης, παραδέχθηκε πως στο πρώτο μέρος είχε πολλά παράπονα από την εικόνα της Σίτι. Και αυτά οφείλονταν στην τακτική που ο ίδιος χρησιμοποίησε:

«Τι είναι αυτό που με εκνεύρισε στο πρώτο ημίχρονο; Οι τακτικές μου. Γιατί δοκίμασα κάτι καινούριο και ήταν απαίσιο. Στο δεύτερο παίξαμε περισσότερο με τον δικό μας τρόπο. Δυσκολευθήκαμε πολύ στο να ελέγξουμε το παιχνίδι στην αρχή, για αυτό υποφέραμε και η Άρσεναλ ήταν πολύ καλύτερη στα πρώτα 45′. Αλλά στο δεύτερο μέρος ήμασταν αυτοί που ξέρουμε».

Όσο για τον Έρλινγκ Χάαλαντ, ο Καταλανός τεχνικός μίλησε με τα καλύτερα λόγια:

«Ήταν υπέροχος, ένας από τους καλύτερους. Πρέπει να παίζουμε περισσότερο μαζί του. Πρέπει να είμαστε περισσότερο άμεσοι στο παιχνίδι μας, χωρίς να παίζουμε με μακρινές μπαλιές αλλά με πάσες»

To Top