Γκουαρδιόλα: “Ο Αγκουέρο κυριάρχησε στην Αγγλία όπως ο Μαραντόνα στην Ιταλία”

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος απόλαυσε τα καλύτερα χρόνια του Σέρχιο Αγκουέρο στη Μάντσεστερ Σίτι, υποστήριξε ότι ο Αργεντινός είναι ένας θρύλος του ποδοσφαίρου που κυριάρχησε στην Premier League, όπως αντίστοιχα οι Μαραντόνα και Μέσι σε Ιταλία και Ισπανία.

Ο Σέρχιο Αγκουέρο το μεσημέρι της Τετάρτης (15/12) αποχαιρέτησε τον κόσμο του ποδοσφαίρου, γράφοντας τον επίλογο μίας επιτυχημένης καριέρας. Ο Αργεντινός σταρ, λόγω του προβλήματος που αντιμετωπίζει στην καρδιά, κρίθηκε αναγκαίο να σταματήσει να αγωνίζεται.

Ο άλλοτε κόουτς του Αγκουέρο στη Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, δεν θα μπορούσε να λείπει από το τελευταίο “αντίο”
του 33χρονου. Έτσι, ο Ισπανός τεχνικός ταξίδεψε στη Βαρκελώνη, προκειμένου να δώσει το παρών στο Καμπ Νου, όπου ο Αγκουέρο ανακοίνωσε με δάκρυα στα μάτια την απόσυρσή του από το ποδόσφαιρο.

Για τον Γκουαρδιόλα ο Αγκουέρο είναι ένας από τους θρύλους του σύγχρονου ποδοσφαίρου και μιλώντας στο ESPN της Αργεντινής, τόνισε πως κυριάρχησε στο μεγαλύτερο πρωτάθλημα, το αγγλικό. “Ο Μαραντόνα κυριάρχησε στην Ιταλία, ο Μέσι το έκανε στην Ισπανία και ο Αγκουέρο στην Αγγλία. Οι αριθμοί τους μιλούν από μόνοι τους.

 

To Top