Γκουαρδιόλα: «Τιμή μας που παλεύουμε με τη Λίβερπουλ για τον τίτλο»

Ο Γκουαρδιόλα γνωρίζει πως η δική του Σίτι και η Λίβερπουλ ανέβασαν τον πήχη του αγγλικού ποδοσφαίρου… στον ουρανό, σχολίασε γιατί το προσωρινό +14 δεν το πίστεψε ποτέ και θεώρησε τιμή για την ομάδα του αυτή την μεγάλη «μάχη» με τους «κόκκινους» για τον τίτλο.

Από το +14 της 15ης Ιανουαρίου, στο +1 και με τις μέρες να μετρούν αντίστροφα για την 10η του Απρίλη όπου το Etihad θα φιλοξενήσει τον… «τελικό» της Premier League.

«Ανεβάσαμε τον πήχη στο αγγλικό ποδόσφαιρο και κατάλαβαν όλες οι υπόλοιπες ομάδες ότι έπρεπε κι εκείνες να κάνουν υπερβάσεις για να καταφέρουν να μας κοντράρουν ή να μας φτάσουν. Παράλληλα όμως κι εμείς οι δύο πιέζουμε ο ένας τον άλλον για την διεκδίκηση της κορυφής» είπε αρχικά ο Γκουαρδιόλα στο επίσημο κανάλι της Σίτι και πρόσθεσε:

«Ακόμα κι εγώ δεν πίστευα τη διαφορά των 14 βαθμών και ήξερα ότι έχουμε ακόμα να παίξουμε με τη Λίβερπουλ που είναι μια από τις καλύτερες ομάδες στην Αγγλία την τελευταία 10ετία, αλλά και στην Ευρώπη. Είναι τιμή μας να είμαστε σε αυτή τη θέση μαζί με τη Λίβερπουλ και να παλεύουμε για την Πρέμιερ Λιγκ με αυτό τον αντίπαλο.

Το έχω ζήσει αυτό το μονοπώλιο των δύο ομάδων σε πρωτάθλημα, όταν ήμουν στην Ισπανία και την Γερμανία. Εδώ στην Αγγλία ήταν συνήθως 5-6 ομάδες, όμως τώρα τα τελευταία χρόνια είμαστε δυο που δίνουμε τη μάχη για τον τίτλο».

 

To Top