Γκουαρδιόλα: «Το μυστικό της επιτυχίας μου είναι ότι είχα τον Μέσι και τώρα έχω τον Χάαλαντ!»

Το γάντι σήκωσε ο Πεπ Γκουαρδιόλα σε ερώτηση για το μυστικό της επιτυχίας του στη συνέντευξη Τύπου πριν τον μεγάλο τελικό του Champions League.
Στη καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ενόψει του τελικού του Champions League (10/6, 22:00 – Cosmote Sport 1 – MEGA), ο Καταλανός τεχνικός μεταξύ άλλων ανέφερε πως το… μυστικό του είναι πως έχει πάντα δίπλα του μεγάλους παίκτες, καθώς κάποτε είχε τον Λιονέλ Μέσι και τώρα τον Έρλινγκ Χάαλαντ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο τεχνικός της αγγλικής ομάδας:

Για το αν η κατάκτηση του Champions League είναι όνειρο ή εμμονή: «Σίγουρα, ένα όνειρο. Πρέπει να υπάρχει ένα σωστό ποσοστό εμμονής έτσι ώστε να μην αποκτά η λέξη αρνητική έννοια».

Για το πως διατηρεί τους παίκτες του συγκεντρωμένους: «Κοιτάξτε πόσοι βρίσκονται σε αυτή τη συνέντευξη Τύπου. Δεν μπορώ να ελέγξω τη γνώμη των ανθρώπων, όμως θα προσπαθήσω αύριο το βράδυ στις 22:00, ώρα Κωνσταντινούπολης, να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να τα καταφέρουμε».

Για τα συναισθήματα των οπαδών των δύο ομάδων: «Είναι μία μέρα για να είναι χαρούμενοι οι οπαδοί τόσο της Ίντερ όσο και της Μάντσεστερ Σίτι. Το Champions League είναι υπέροχο και όλοι προσπάθησαν για να διοργανώσουν έναν πολύ όμορφο τελικό. Εμείς θα προσπαθήσουμε με το παιχνίδι μας να τον υποστηρίξουμε και να το απολαύσουν».

Για τις επιδόσεις του Χάαλαντ: «Δεν είμαι εδώ για να συζητήσω για τα νούμερα του Χάαλντ στο σκοράρισμα. Αν έχεις κάποιες αμφιβολίες είσαι ένας μοναχικός άνθρωπος! Αύριο θα είναι να μας βοηθήσει να κατακτήσουμε το Champions League».

Για το μυστικό της επιτυχίας του: «Έχω καλούς παίκτες. Το μυστικό της επιτυχίας είναι ότι είχα τον Μέσι στο παρελθόν και τον Χάαλαντ τώρα! Δεν αστειεύομαι, αυτή είναι η αλήθεια. Ένας προπονητής δεν έχει σκοράρει ποτέ!».

Για τα μαθήματα μετά τον χαμένο τελικό του 2021: «Θα ήθελα να σας πω τα μαθήματα αλλά δεν τα ξέρω. Είναι ένα διαφορετικό ματς. Αισθανόμαστε έτοιμοι και οι παίκτες μου θα δώσουν τα πάντα για να τα καταφέρουν».

Για τη σημασία να ακολουθήσουν οι παίκτες του το πλάνο του: «Το να ακολουθείς ένα πλάνο, δίνει σταθερότητα. Είναι πολύ σημαντικό όταν παίζεις έναν τελικό να ξέρεις τι πρέπει να κάνεις. Θα έρθουν και τρελές στιγμές, στιγμές που δεν μετράει η τακτική. Αλλά αυτό έχει να κάνει με την εξέλιξη του αγώνα. Στην αρχή δεν πιστεύω πως θα πάει έτσι. Πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει υπομονή. Οι ιταλικές ομάδες στο 0-0 αισθάνονται ότι κερδίζουν. Στην κακή στιγμή πρέπει να κάνουμε ένα βήμα πίσω».

To Top