Γκουαρντιόλα: «Δεν έχει σημασία να κοιτάζω το ταμπλό…»

Η Μάντσεστερ Σίτι μπορεί να επιστρέψει προσωρινά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, αύριο (10/2) με μια εντός έδρας νίκη επί της Έβερτον, αν και ο προπονητής Πεπ Γκουαρντιόλα είπε ότι προτιμούσε να δει πού βρίσκεται η ομάδα του μόλις ολοκληρωθεί η αγωνιστική.

Οι πρωταθλητές είναι δεύτερoι με 49 βαθμούς και θα σκαρφαλώσουν πάνω από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ, που έχει 51, για λίγες ώρες τουλάχιστον, με πιθανή νίκη τους.

Η Σίτι έχει παίξει 22 αγώνες και έχει ένα παιχνίδι λιγότερο σε σχέση με τη Λίβερπουλ, η οποία υποδέχεται την Μπέρνλι αργότερα το Σάββατο.

Ερωτηθείς τι σημαίνει να είσαι πρωτοπόρος, ο Γκουαρντιόλα είπε σήμερα (9/2) στους δημοσιογράφους: «Θα απαντήσω σε αυτό μετά τον αγώνα με την Μπρέντφορντ σε 11 ημέρες, τότε θα είναι τα ίδια παιχνίδια για όλους».

Ο Νορβηγός επιθετικός της Σίτι, Έρλινγκ Χάαλαντ, ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος μαζί με τον Μοχάμεντ Σαλάχ της Λίβερπουλ στα 14 γκολ, και ο Βέλγος μέσος Κέβιν Ντε Μπρόινε ξεκίνησαν τον πρώτο τους αγώνα μαζί αυτή τη σεζόν στη νίκη της Δευτέρας με 3-1 στο Μπρέντφορντ.

Ο Γκουαρντιόλα είπε όταν ρωτήθηκε για τον αντίκτυπο του να έχει και τους δύο παίκτες πίσω στη διάθεσή του: «Όταν ένας παίκτης σκοράρει 60 γκολ, σε βοηθά να κερδίζεις παιχνίδια. Όταν έχεις έναν παίκτη με εκατομμύρια ασίστ και γκολ, σε βοηθά να κερδίζεις παιχνίδια», είπε λακωνικά ο Καταλανός προπονητής. «Δεν χρειάζεται να σπουδάσεις στο Χάρβαρντ ή στο Γέιλ για να το καταλάβεις αυτό».

Αυτός θα είναι ο 300ος αγώνα στην Premier League του προπονητή της Έβερτον, Σον Ντάις, ο οποίος αύριο (10/2) θα εκτίσει ποινή αποκλεισμού. «Έχω τεράστιο σεβασμό για τον Σον και τη δουλειά που κάνει στην καριέρα του και τους παίκτες που έχει στη διάθεσή του», είπε ο Γκουαρντιόλα.

Ο Γκουαρντιόλα δεν έχει χάσει ποτέ παιχνίδι από ομάδα που διοικείται από τον Ντάις, κερδίζοντας 16 από τους 17 αγώνες.

To Top