Γκουαρντιόλα: « Η κατάκτηση του Champions League θα φέρει την παγκόσμια αναγνώριση»

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα, είπε ότι η ομάδα θα πρέπει να κερδίσει το Champions League για να επιδιώξει την παγκόσμια αναγνώριση, αλλά δήλωσε «απίστευτα χαρούμενος» με όσα έχει πετύχει η ομάδα του μέχρι στιγμής.

Ο Γκουαρντιόλα οδήγησε τη Σίτι σε τρεις τίτλους Premier League, τέσσερα League Cup και το FA Cup από τότε που ανέλαβε το 2016, αλλά δεν έχει γίνει ακόμα πρωταθλητής Ευρώπης, πλησιάζοντας πιο κοντά την περασμένη σεζόν, όταν έφτασε στον τελικό του Champions League, που έχασε από την Τσέλσι.

Προς το παρόν, η Σίτι παραμένει σε καλό δρόμο για να κάνει τρεμπλ αυτή τη σεζόν, έχοντας την πρώτη θέση Premier League, έναν βαθμό μπροστά από τη Λίβερπουλ που υποδέχεται αργότερα σήμερα, φτάνοντας στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας και επίσης στα προημιτελικά του Champions League.

«Μερικές φορές για να είμαστε χαρούμενοι, αναζητάμε τις αποδείξεις από έξω για να είμαστε χαρούμενοι μέσα και αυτό είναι ανόητο», είπε ο Γκουαρντιόλα.
«Συμφωνώ με τους περισσότερους ανθρώπους που είπαν ότι δεν έχουμε πετύχει στην Ευρώπη, δεν έχουμε κερδίσει το Champions League και ίσως έχουν δίκιο. Για να λάβουμε την αναγνώριση όλων στον κόσμο, πρέπει να κατακτήσουμε την Ευρώπη. Θα συμβεί; Δεν ξέρω , μέχρι στιγμής αυτό που κάναμε εδώ με κάνει απίστευτα χαρούμενο. Πρώτα από όλα διασκεδάσαμε. Κάναμε πολλά, πολλά καλά πράγματα, αυτό είναι το συναίσθημά μου. Αλλά αν δεν είναι αρκετό δεν πειράζει. Δεν θα μπορούσα να με νοιάζει λιγότερο».

To Top