Γκουαρντιόλα: «Θέλω να αναλάβω μια εθνική ομάδα και να ζήσω ένα Παγκόσμιο Κύπελλο»

Ενδιαφέρουσες δηλώσεις από τον Πεπ Γκουαρντιόλα, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία του να προπονήσει κάποια εθνική ομάδα, ώστε να ζήσει την εμπειρία ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα είναι κατά πολλούς ο πιο επιτυχημένος προπονητής των τελευταίων ετών. Στα 16 χρόνια της προπονητικής του καριέρας, έχει κατακτήσει 37 τρόπαια. Πρωταγωνίστησε στη χρυσή εποχή της Μπαρτσελόνα, κυριάρχησε στη Γερμανία με την Μπάγερν Μονάχου και έχει γράψει τη δική του ιστορία στην Αγγλία, με την Μάντσεστερ Σίτι.

Μιλώντας στη συνέντευξη τύπου ενόψει της αναμέτρησης της Σίτι με την Μπόρνμουθ, ο Πεπ Γκουαρντιόλα εξέφρασε την πρόθεσή του να αναλάβει την καθοδήγηση μιας εθνικής ομάδας μελλοντικά, ώστε να βιώσει εκ των έσω την εμπειρία μιας διεθνούς διοργάνωσης.

«Θα ήθελα να ζήσω από μέσα ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, ένα Euro, ένα Copa America, οτιδήποτε προκύψει. Θέλω να βιώσω αυτή την εμπειρία. Δεν ξέρω πότε, μπορεί σε πέντε, δέκα ή 15 χρόνια, αλλά θα ήθελα να είμαι προπονητής μιας εθνικής ομάδας σε ένα Μουντιάλ».

Ακόμη, ο Ισπανός τεχνικός συμφώνησε με τη δήλωση του νέου ιδιοκτήτη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τζιμ Ράτκλιφ, ο οποίος υποστήριξε πως η Μάντσεστερ Σίτι πάντα θαύμαζε την άλλη ομάδα της πόλης:

«Είναι η αλήθεια. Μόλις το παραδεχτούν οι ομάδες, θα έρθουν πιο κοντά. Αν θέλουν να το αρνηθούν, τότε είναι δικό τους πρόβλημα κι όχι δικό μας. Όταν ήμουν πιο κάτω από άλλες ομάδες, πάντα τις θαύμαζα και σκεφτόμουν τι πρέπει να κάνουμε για να είμαστε κοντά, να τις ανταγωνιστούμε. Όταν ήμασταν κάτω κι η Γιουνάιτεντ κέρδιζε, τους παρακολουθούσαμε, τους θαυμάζαμε. Θέλαμε να μάθουμε από αυτούς. Την περίοδο του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, η γενιά με τους Ρόι Κιν, Ντέιβιντ Μπέκαμ, Γκάρι Νέβιλ και όλους αυτούς τους μεγάλους, μεγάλους παίκτες, τον Ρίο Φέρντιναντ, είμαι σίγουρος ότι η Σίτι τη θαύμαζε και σκεφτόταν πως θέλουμε να είμαστε εκεί».

To Top